Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο νέο Λιμάνι και στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένα Πατρών κατά την περιοδεία του στην Πάτρα.


Εν συνεχεία, ο κ. Πρωθυπουργός και ο κ. Υπουργός, μετείχαν σε σύσκεψη του ΟΛΠΑ, με συμμετοχή ναυτικών παραγόντων και ναυτιλιακών πρακτόρων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, μετά το πέρας της σύσκεψης υπο τον Πρωθυπουργό, τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Η παρουσία του Πρωθυπουργού στον Οργανισμό Λιμένα Πατρών δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που ο ίδιος επιδεικνύει για την ανάπτυξη του λιμανιού της Πάτρας ως Κεντρικής Πύλης της Δυτικής Ελλάδας. Ένα λιμάνι με μεγάλη ιστορία, με παρελθόν, παρόν και μέλλον. Και για το μέλλον του λιμανιού, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχει φροντίσει να ασχοληθεί με όλα τα μεγάλα έργα που εκτελούνται σήμερα και έχει ασχοληθεί ώστε να διασφαλίσει δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι το λιμάνι θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή ανάπτυξης για την ευρύτερη περιφέρεια και για τον τόπο και δεύτερον, ότι η Πάτρα θα αποκτήσει επιτέλους μία επαφή με το θαλάσσιο μέτωπο την οποία είχε στερηθεί τόσα χρόνια».

Συγχρόνως ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στο φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει και η Πάτρα επισημαίνοντας ότι: «Με τη χώρα μας να βρίσκεται στην Προεδρία της Ε.Ε. και εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και να προωθηθούν πολιτικές που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα». Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι: «Το φαινόμενο των παράνομων μεταναστευτικών ροών εντείνεται διαρκώς και στην Πάτρα, για την αντιμετώπισή του επιχειρούν νυχθημερόν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Θέλοντας να ενυσχίσουμε σε επιχειρησιακά μέσα το Λιμενικό Σώμα στην προσπάθεια του τόσο για την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος και την πρόληψη του λαθρεμπορίου όσο και της λαθρομετανάστευσης θα διαθέσουμε με ένα εκ των 3 κινητών συστημάτων VANs ανίχνευσης παράνομων φορτίων με ακτίνες Χ (ZBV), που παραλάβαμε προσφάτως, ώστε να θωρακίσουμε το λιμάνι της Πάτρας».