Επίσημη επίσκεψη στη Λακωνία πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, αρχικά, συναντηθήκε με την Αντιπεριφερειάρχη Αδαμαντία Τζανετέα στο Διοικητήριο Λακωνίας. Στη συνέχεια, μετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των λιμενικών έργων που εκτελούνται αυτή την περίοδο στη Λακωνία και, ιδιαίτερα, στο νέο Λιμάνι Γυθείου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που βάζει τη Λακωνία στο χάρτη του Παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος» , τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Ήδη, έχει υπογραφεί η ένταξη του λιμένα Γυθείου στο πρόγραμμα Κρουαζιέρας, που περιλαμβάνεται στο εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό του ΥΠΕΚΑ και αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.». Στη συνέχεια σημείωσε ότι έχουν εγκριθεί έργα επισκευής κρηπιδωμάτων στο λιμάνι Γυθείου και διαμόρφωσης πεζοδρομίου προϋπολογισμού 123.000,00 € αντιστοίχως.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ο κ. Βαρβιτσιώτης, έδειξε και για την πορεία κατασκευής τόσο για τα τρια αλιευτικά καταφύγια που γίνονται στα Βελανίδια, τον Προφήτη Ηλία και στην Γλυκόβρυση όσο και για τις μαρίνες Γυθείου και Μονεμβασίας. Συγχρόνως, αναφορά έκανε και στις μελέτες που έχουν εκπονηθεί για τις δύο μαρίνες.Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ο σχεδιασμός του Υπουργείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι να ενταχθούν μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου των ΣΔΙΤ και να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο μαρίνων μαζί με αυτές του Ναυπλίου και της Καλαμάτας. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε βιωσιμότητα και υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών».

Αναφορικά,επίσης, με το ζήτημα κατασκευής του λιμεναρχείου Νεαπόλεως ο κ. Βαρβιτσιώτης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό, τι είναι δυνατό προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για τα μελέτες και για το έργο.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης, αφού ευχαρίστησε την κ. Τζανετέα για την υποδοχή και την φιλοξενία δήλωσε: «Το νέο λιμάνι Γυθείου αποτελεί το σημαντικότερο έργο ανάπτυξης που έχει γίνει ποτέ στον τόπο καταγωγής μου. Πιστεύω ότι θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στη περιοχή να εισέλθει δυναμικά στον Τουρισμό Κρουαζιέρας αφού θα έχει την δυνατότητα υποδοχής μεγάλων κρουαζιερόπλοιων. Θέλω να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη Λακωνίας Πέτρο Τατούλη για το μεγάλο έργο που γίνεται σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας».

Από την πλευρά της η κ. Τζανετέα ευχαρίστησε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για τη συνεργασία που είχαν, επισημαίνοντας ότι: «Ο κ. Βαρβιτσιώτης επιδεικνύει πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας».

Σημειώνεται, ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, εν συνεχεία μετέβει στο Γύθειο όπου και πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση του νέου πλωτού σκάφους που διέθεσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στο Λιμεναρχείο Γυθείου.