Παρόντος του Υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος συμμετείχε στην περιπολία του σκάφους του λιμενικού, πραγματοποιήθηκε επιτυχής επιχείρηση διάσωσης δεκαοκτώ (18) παράνομων μεταναστών, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα ν. Σύμης.

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία και στο οποίο επέβαινε ο Υπουργός Ναυτιλίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014”, εντόπισε φουσκωτή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να πλέει χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Οι ανωτέρω, στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καλούσαν σε βοήθεια ενώ ορισμένοι εξ΄ αυτών έπεσαν στη θάλασσα.

Άμεσα το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή του πληρώματος σκάφους της Λεττονικής Ακτοφυλακής, που είχε σπεύσει στην περιοχή για παροχή συνδρομής, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση, δεκαοκτώ (18) παράνομων μεταναστών (15 άνδρες, 02 γυναίκες, 01 ανήλικο παιδί).

Κατόπιν άπαντες οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμένα της Σύμης όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγραφών.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σύμης, ενώ η φουσκωτή λέμβος βυθίστηκε.