Παρέμβαση για τη ρήτρα του αξιόμαχου που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Ταμείου Αρωγής του Λιμενικού Σώματος (ΤΑΛΣ) πραγματοποίησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με σχετική επιστολή του στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννη Βρούτση.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, στην επιστολή του, καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση, η οποία εκπονήθηκε για τους σκοπούς εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου του ν.4281/2014 και συνιστά απόρροια ειδικής αναλογιστικής μελέτης. Η μελέτη, όπως αναφέρει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, καταδεικνύει με τον πλέον εμπεριστατωμένο τρόπο την υγιή και βιώσιμη οικονομική κατάσταση του Τ.Α.Λ.Σ., «το οποίο στην 60χρονη λειτουργία του ουδέποτε επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό ή τρίτους».

Τέλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας τονίζει ότι η πρόταση συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη εύρυθμη λειτουργία ενός εκ των πλέον ευαίσθητων φορέων της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, όπως του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο η Πολιτεία έχει εμπιστευθεί για την ασφάλεια στη θάλασσα και τα θαλάσσια σύνορα της Χώρας και την υποστήριξη της ελληνικής εμπορικής μας ναυτιλίας.