ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Oι εκλογές κερδίζονται όχι με γνώμονα το θυμό και το φόβο αλλά μόνο με την ελπίδα.

Ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2015, 09:44 Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2022, 22:52

Συνέντευξή μου στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κούνια

Aναδημοσίευση 

 

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: "Κληρονόμησα αρχές και αξίες"

"Οι εκλογές κερδίζονται με την ελπίδα", τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

«Ποια θα πρέπει να είναι η Ελλάδα μετά τις 25 Ιανουαρίου» είναι το διακύβευμα των εκλογών, σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο υπουργός Ναυτιλίας και υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά, εκφράζει την πεποίθησή του ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι τελείως διαφορετικό, γιατί, όπως υποστηρίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο μέγιστο της συσπείρωσής του. Απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για πολιτικά τζάκια στην περίπτωσή του, λέει χαρακτηριστικά ότι από τον πατέρα του, Γιάννη Βαρβιτσιώτη, κληρονόμησε αρχές και αξίες και όχι ψήφους.

Μέχρι στιγμής, βλέπουμε ότι οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, με σταθερό προβάδισμα. Πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να ανατραπεί;

Κοιτάξτε, υπάρχουν δημοσκοπήσεις και δημοσκοπήσεις. Ορισμένες αξιόπιστες και άλλες όχι και τόσο. Αυτό που θα σας έλεγα εγώ ότι βλέπουμε σε όλες τις μετρήσεις, ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα, είναι μια σαφή μείωση της διαφοράς. Και αυτή η τάση δεν φαίνεται να ανακόπτεται. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής των εκλογών θα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που πολλοί πιστεύουν ή προσπαθούν από τώρα να προεξοφλήσουν.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας κάνουν να το πιστεύετε αυτό;

Πρώτον το ότι μέχρι τώρα έχει μετρηθεί μόνο ο φόβος από την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη και τις οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει. Δεν έχει μετρηθεί καθόλου η ελπίδα και η προοπτική για το αύριο. Γι’ αυτό τον λόγο από το περασμένο Σάββατο η Νέα Δημοκρατία έχει αρχίσει και προβάλλει το πρόγραμμά της για την επόμενη περίοδο, καταθέτοντας ρεαλιστικές προτάσεις και μεταρρυθμίσεις, μέσα από τις οποίες θα συνεχιστεί η ανάκαμψη και θα βγει η χώρα από την κρίση.

Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται από τώρα να έχει φθάσει στα όρια της συσπείρωσής του. Δεν υπάρχουν, δηλαδή, πολύ εύκολα οι δεξαμενές από τις οποίες θα μπορούσε να αντλήσει καινούργιους ψηφοφόρους. Αντιθέτως, για τη Νέα Δημοκρατία αυτό δεν ισχύει, αφού ολοένα και περισσότερα στελέχη που είχαν κινηθεί προς άλλους χώρους «επαναπατρίζονται» καθημερινά στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Νομίζω ότι όσο πλησιάζουμε στις κάλπες η συνειδητοποίηση της κρισιμότητας των στιγμών και της ευθύνης για το μέλλον της χώρας θα οδηγεί ολοένα και περισσότερους στη Νέα Δημοκρατία.

Είστε η νέα γενιά πολιτικών, γόνος ενός εκ των σημαντικότερων στελεχών του κόμματος και πολιτικών ανδρών της χώρας. Οταν ακούτε για πολιτικά τζάκια, ενοχλείστε;

Καθόλου. Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Από μικρό παιδί, η παράταξη αυτή αποτελούσε το σπίτι μου και δεν το κρύβω. Κοιτάξτε, οι πολίτες με εμπιστεύονται προσωπικά με την ψήφο τους ανελλιπώς από το 2000 και, μάλιστα, σε δύσκολες συνθήκες για τον τόπο. Ολα αυτά τα χρόνια έχω διαγράψει τη δική μου διαδρομή. Εχω πορευτεί με τον δικό μου τρόπο. Από τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη δεν κληρονόμησα ψήφους, αλλά αρχές και αξίες. Και γι’ αυτές είμαι υπερήφανος! Σήμερα, άλλωστε, το γεγονός που με γεμίζει πάνω από όλα τιμή και ευθύνη είναι ότι ο κόσμος που με εμπιστεύεται προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από λαϊκές συνοικίες, που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το διακύβευμα των εκλογών αυτών;

Για μένα είναι ένα και σαφές: Ποια πρέπει να είναι η Ελλάδα μετά τις 25 Ιανουαρίου. Αν είναι να συζητήσουμε μέχρι τις 25 Ιανουαρίου μόνο για το χθες, τότε νομίζω ότι θα χάσουμε πάρα πολλά. Και όλη αυτή η επικοινωνιακή τακτική από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εστιασμένη στον θυμό, την οργή και την απογοήτευση του ψηφοφόρου, νομίζω ότι θα εξαντλήσει τη δυναμική της. Εγώ πιστεύω ότι οι εκλογές δεν κερδίζονται ούτε με τον θυμό ούτε με τον φόβο. Θεωρώ ότι κερδίζονται με την ελπίδα. Από εδώ και πέρα, αυτό που πρέπει να συζητήσουμε είναι το αύριο. Το ποιος, δηλαδή, μπορεί να διαχειριστεί την Ελλάδα μετά τις 25 Ιανουαρίου και να καταθέσει με ειλικρίνεια ένα αναπτυξιακό όραμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους, που δεν θα παράγει ελλείμματα και νέους φόρους, αλλά θα σέβεται τον πολίτη και τους κόπους του. Πριν από 5 χρόνια κάναμε το λάθος να πιστέψουμε το «Λεφτά υπάρχουν». Σήμερα, και μετά από αυτές τις θυσίες, θα είναι λάθος να πιστέψουμε ξανά στα «θα» και τις κάλπικες ελπίδες

 

 

Πηγή : Εφημερίδα Παραπολιτικά - http://www.kalpes15.gr

Φωτογραφίες

Tags συνέντευξη, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ