•       Η παραφιλολογία και η καθυστέρηση αυτών των μηνών στην διαπραγμάτευση  έχει βλάψει την Χώρα.  Είμαστε σε πολύ χειρότερη θέση από ότι είμαστε στις 25 Ιανουαρίου.

•       Ενώ η κυβέρνηση ξεκίνησε με το «όλα στο φως», τώρα «όλα είναι στο σκοτάδι». Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ενώ, παράλληλα, αυξάνονται οι δαπάνες, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται μόνον με επαναπροσλήψεις, δηλαδή την  προστασία της ιερής αγελάδας του Δημοσίου.

•       Ενώ, η κόκκινη προεκλογική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, η πεμπτουσία των υποσχέσεών του ήταν «όχι άλλα υφεσιακά μέτρα», σήμερα έχουμε:

ΦΠΑ: Τα μέτρα στο mail Χαρδούβελη είχαν κόστος 1 δις ευρώ και τώρα μόνο από το ΦΠΑ –επαναλαμβάνω μόνο από το ΦΠΑ- προσβλέπουν να φύγει από τις τσέπες των ελλήνων 1,5 δις!!   Χωρίς όλα τα άλλα! !
ΕΝΦΙΑ. Μας είπαν ότι θα υπολογισθεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες, αλλά από πληροφορίες, φαίνεται ότι αυτό παγώνει, σύμφωνα με την πρόταση του κ. Τσίπρα!

•       Όλα αυτά είναι φόροι που θα καταβληθούν και από τον χαμηλοσυνταξιούχο και από τον χαμηλόμισθο και από τον άνεργο!  Ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με πλεόνασμα και δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ ακόμα και αυτοί οι οποίοι υπήχθησαν στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ακόμα και αυτοί που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης.

Παράλληλα ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε:

-       Για τα λιμάνια: Μέχρι σήμερα μας κατηγορούσαν για ξεπούλημα και σήμερα η κυβέρνηση –και καλά κάνει-  εφαρμόζει με καθυστέρηση την πολιτική που χαράξαμε εμείς.  Από τον κ. Δρίτσα που ήταν με πανό ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού και το «Τσάινα Τάουν»  πάμε στον κ. Τσίπρα που υποδέχθηκε τον κινέζικο στόλο.
-       Για τα αεροδρόμια:  Είχαμε κάνει μια συμφωνία και θα είχαμε ήδη βάλει στα Ταμεία του κράτους ένα δις ευρώ, ενώ παράλληλα θα είχαν ξεκινήσει οι επενδύσεις ενός ακόμα δις ευρώ.  Πριν από λίγες μέρες τα αεροδρόμια αυτά πήγαν να κλείσουν, γιατί δεν έχουν πέσει χρήματα για την απλή συντήρηση όχι μόνον των μέσων ασφαλείας, αλλά και όλων των σταθμών.
-       ΕΣΠΑ: Το τελευταίο τετράμηνο του 2014 απορροφήσαμε από το ΕΣΠΑ 3,5 δις ευρώ. Το πρώτο τετράμηνο του 2015, όπως το παρουσίασε στην Βουλή ο κ. Σταθάκης είναι μόνο 815 εκ. ευρώ.  Δεν φταίει καμία Τρόϊκα, καμία διαπραγμάτευση, για το γεγονός ότι έχει «κολλήσει» η απορρόφηση του ΕΣΠΑ».