Μ.Βαρβιτσιώτης:Η χθεσινή εικόνα της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον εμένα αλλά και όλους τους Νεοδημοκράτες, μας προβληματίζει και μας θλίβει. Χρειάζεται ψυχραιμία. Για να είσαι αρχηγός ενός μεγάλου κόμματος χρειάζεται να έχεις ψυχραιμία. Οι έμπειροι πολιτικοί έχουν μεγαλύτερη ευθύνη. Και η μεγαλύτερη ευθύνη είναι να συγκρατούν και τα νεύρα τους, να συγκρατούν και τις αντιδράσεις τους και το ύφος τους.


Έχουμε φτάσει στο μη παρέκει. Έχουμε τελειώσει εδώ και ένα μήνα με τις Εθνικές Εκλογές και σήμερα θα συγκληθεί η ΚΟ της ΝΔ. Απορώ που δεν έχει συγκληθεί κανένα όργανο. Να αναλάβουν όλοι τις υποχρεώσεις τους, γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο οι 4 υποψήφιοι. Η ΝΔ είναι "όλοι εμείς".

Έχουμε φάει μια ζωή σ’ αυτή την παράταξη και δεν θα έχουμε λόγο όλοι εμείς για τον νέο αρχηγό; Δεν παίρνει κανείς από τους υποψηφίους μια πρωτοβουλία να συγκαλέσει ένα όργανο για να τοποθετηθούμε όλοι και να τους ακούσουμε όλους, ώστε να λάβουμε κι εμείς μια εικόνα από τις υποψηφιότητες. Δεν θα παρουσιαστούν μόνο από τα κανάλια και από τις εφημερίδες.

Έχουμε όλο τον χρόνο να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος, ώστε να αναπτυχθεί ο εσωκομματικός διάλογος. Θέλουμε και χρειαζόμαστε συλλογικότερες ηγεσίες.