Απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό για τη φερόμενη διασύνδεση κυβερνητικών στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ με καταδικασθέντες τρομοκράτες και εγκληματίες, μετά από τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση, ζητά  με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως σημειώνει, ο κ. Βαρβιτσιώτης, η διασύνδεση επεκτείνεται μέχρι τον πυρήνα της άσκησης Κυβερνητικής πολιτικής στους κρίσιμους τομείς της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Τάξης, αφού, σε ορισμένες περιπτώσεις, φαίνεται ότι ασκείται με κριτήριο τη σύμφωνη γνώμη των τρομοκρατών και όχι την Ασφάλεια του Πολίτη. «Οι αποκαλύψεις αυτές», τονίζει, «μετά από το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, λαμβάνουν ιδιαίτερη διάσταση. Σε μια περίοδο που η Ευρώπη  καλείται να αντιμετωπίσει δραστικά και να απομονώσει τους τρομοκράτες, από όπου και αν προέρχονται, αποτελεί μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης μια Κυβέρνηση ευρωπαϊκού κράτους να συνομιλεί με αυτούς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, καταλήγοντας, ερωτά τον Πρωθυπουργό για το αν προτίθεται να ζητήσει την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης του οποίου ο σύμβουλος και, παράλληλα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, φέρεται να συνδιαλέγεται με τρομοκράτες και εγκληματίες, φθάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να διαπραγματεύεται τα νομοθετήματα του Υπουργείου με αυτούς. Τέλος, ζητά να μάθει από τον κ. Τσίπρα «αν θα συνεχίσει να ανέχεται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ ένα κορυφαίο κομματικό στέλεχος το οποίο συναλλάσσεται με τρομοκράτες και εγκληματίες».

 

(Επισυνάπτεται ολόκληρη η Επίκαιρη Ερώτηση)

 

ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β’ ΑΘΗΝΩΝ 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Θέμα: Διασυνδέσεις Κυβερνητικών στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ με καταδικασθέντες τρομοκράτες

Μετά τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Πανούση, έρχονται στο φως της δημοσιότητας ολοένα και περισσότερα στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν τη διασύνδεση Κυβερνητικών στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ με καταδικασθέντες τρομοκράτες και εγκληματίες. Μάλιστα, η διασύνδεση επεκτείνεται μέχρι τον πυρήνα της άσκησης Κυβερνητικής πολιτικής στους κρίσιμους τομείς της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Τάξης, αφού, σε ορισμένες περιπτώσεις, φαίνεται ότι ασκείται με κριτήριο τη σύμφωνη γνώμη των τρομοκρατών και όχι την Ασφάλεια του Πολίτη. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος του συμβούλου του Υπουργού Δικαιοσύνης και μέλους της Π. Γ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λάμπρου, ο οποίος, όπως δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής» στις 15.11.2015, φέρεται να απευθύνεται σε αρχηγικό στέλεχος του Συνδικάτου του Εγκλήματος, τονίζοντας ότι «κάνει ό,τι μπορεί. Και όχι μόνο αυτός αλλά και άλλοι».

Οι αποκαλύψεις αυτές, μετά από το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, λαμβάνουν ιδιαίτερη διάσταση. Σε μια περίοδο που η Ευρώπη  καλείται να αντιμετωπίσει δραστικά και να απομονώσει τους τρομοκράτες, από όπου και αν προέρχονται, αποτελεί μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης μια Κυβέρνηση ευρωπαϊκού κράτους να συνομιλεί με αυτούς.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός  

  • Προτίθεται να ζητήσει την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης του οποίου ο σύμβουλος και, παράλληλα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, φέρεται να συνδιαλέγεται με τρομοκράτες και εγκληματίες, φθάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να διαπραγματεύεται τα νομοθετήματα του Υπουργείου με αυτούς;
  • Θα συνεχίσει να ανέχεται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ ένα κορυφαίο κομματικό στέλεχος το οποίο συναλλάσσεται με τρομοκράτες και εγκληματίες;

 

Ημερομηνία ​                                                     Ο ερωτών βουλευτής

 

               Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης