Συνέντευξη στον Real Fm

 

 

Στην Ειδομένη μένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες άνθρωποι και γεννώνται πλέον σοβαρά ζητήματα υγείας και ασφάλειας για τους ίδιους, αλλά και τη χώρα. Το κράτος και η κυβέρνηση μέχρι σήμερα απουσιάζουν πλήρως! Μέχρι να φτάσουμε στην καταστολή, που δεν την αποκλείω από τα μέτρα, υπάρχουν και άλλα βήματα. Στην Ειδομένη υπάρχει ένα θέμα δημόσιας υγείας και υπάρχει και ένα θέμα που έχει να κάνει με την ασφάλεια της χώρας μας.

Δεν μπορείς να έχεις ακριβώς στα σύνορα σου έναν ανεξέλεγκτο καταυλισμό, να μπαινοβγαίνει όποιος θέλει, να δημιουργούνται συνοριακά επεισόδια με τα Σκόπια. Μπορεί να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις ή σε μία δραματική επιδείνωση των σχέσεων μας με τα Σκόπια όχι γιατί το επιλέγει η χώρα μας, αλλά γιατί το επιλέγουν κάποιοι που θέλουν να παίξουν ένα παιχνίδι.

Η κυβέρνηση και το κράτος απουσιάζουν. Υπάρχει μόνος ένας γιατρός και κάποιες ΜΚΟ που ορισμένες προσφέρουν ουσιαστικό έργο και άλλες εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση και ενδεχομένως να συνδέονται με κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων. Πριν από κάποιους μήνες η κυβέρνηση εκκένωσε τις σιδηροδρομικές γραμμές από μετανάστες. Δεν υπάρχει επιχείρημα για την κυβερνηση " τι να κανω ; " Υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει και τα οποία έχουν γίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν."