Τους κινδύνους που απορρέουν από τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η χώρα μας έχει καταστεί «πύλη εισόδου» επικίνδυνων τρομοκρατών αναδεικνύει ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει στην ερώτησή του ότι, σε μια περίοδο που τα ζητήματα ασφαλείας τίθενται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν ότι οι φερόμενοι δράστες τόσο του πρόσφατου τρομοκρατικού χτυπήματος του Παρισιού, όσο και του νέου τρομοκρατικού χτυπήματος των Βρυξελλών, έχουν ως κοινό παρανομαστή της δράσης τους τη διέλευση και την παραμονή στην Ελλάδα.

 

*Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση.

 

ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β’ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η χώρα μας έχει καταστεί «πύλη εισόδου» επικίνδυνων τρομοκρατών Σε μια περίοδο που τα ζητήματα ασφαλείας τίθενται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Βέλγιο, τα τελευταία ευρήματα από τις έρευνες των επιθέσεων επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η χώρα μας έχει καταστεί «πύλη εισόδου» επικίνδυνων τρομοκρατών.

 

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, άλλωστε, αποκαλύπτουν ότι οι φερόμενοι δράστες τόσο του πρόσφατου τρομοκρατικού χτυπήματος του Παρισιού, όσο και του νέου τρομοκρατικού χτυπήματος των Βρυξελλών, έχουν ως κοινό παρανομαστή της δράσης τους τη διέλευση και την παραμονή στην Ελλάδα. Ειδικότερα, ο φερόμενος «εγκέφαλος» του αιματοκυλίσματος του Παρισιού, Αμπντεχαλίμ Αμπαούντ, πριν λίγους μήνες, εντοπίστηκε να διαμένει σε διαμέρισμα στο Παγκράτι όπου, μάλιστα, όπως απεκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, οι ελληνικές αρχές τότε είχαν εντοπίσει αποθηκευμένα σε υπολογιστή και μονάδα κινητής αποθήκευσης(USB) σχεδιαγράμματα και χάρτη του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών.

Παράλληλα, ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, ο καμικάζι αυτοκτονίας στο μετρό των Βρυξελλών, σύμφωνα με το τηλεοπτικό μέσο Sky Italia που επικαλείται πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, είχε φτάσει στην Ελλάδα, μέσω της Ιταλίας, τον Ιούλιο του 2015. Τέλος, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, φερόμενος ως ένας από τους εγκεφάλους της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, είχε βρεθεί τον Αύγουστο 2015 στην Πάτρα, ερχόμενος και αυτός μέσω Ιταλίας και, συγκεκριμένα, το Μπάρι.

Κατόπιν των ανωτέρω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

• Ποιές ήταν οι ενέργειες των ελληνικών αρχών που επακολούθησαν μετά το ύποπτο κρούσμα εντοπισμού χάρτη και σχεδιαγραμμάτων διεθνούς ευρωπαϊκού αεροδρομίου σε σπίτι μουσουλμάνου παράνομου μετανάστη;

• Είχαν ελεγχθεί και ταυτοποιηθεί οι συγκεκριμένοι όταν εισήλθαν παράνομα στη χώρα;

• Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση, στο εξής, αναφορικά με τον έλεγχο και την ταυτοποίηση όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα;

 

Ημερομηνία

Ο ερωτών βουλευτής

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης