«Συμμετοχή του Βουλευτή ΝΔ Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στη Διάσκεψη για την Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και την Διακυβέρνηση στην ΕΕ»

 

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διήμερες εργασίες της διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και την Διακυβέρνηση στην ΕΕ, που πραγματοποιήθηκαν στην Μπρατισλάβα, στο πλαίσιο της Σλοβακικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ΝΔ Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην Διάσκεψη αφορούσαν στην ενδυνάμωση της κοινωνικής διάστασης της ΕΕ, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, και στα εργαλεία μακροοικονομικής σταθερότητας στην πορεία προς την δημοσιονομική ένωση(δημοσιονομική ικανότητα, κοινό επενδυτικό πρόγραμμα).

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, στην παρέμβασή του, τόνισε ότι τα διαφορετικά φορολογικά καθεστώτα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργούν σήμερα το μεταξύ τους ανταγωνισμό, καθώς και μετακίνηση των επιχειρήσεων σε άλλες χώρες με σκοπό την φοροαποφυγή. Σημείωσε ότι στην Ελλάδα, μετά από 6 χρόνια ύφεσης και 3 προγράμματα προσαρμογής, επεβλήθη φορολογία στις επιχειρήσεις μεγαλύτερη του 50% των εσόδων τους, με αποτέλεσμα σήμερα περίπου 60.000 επιχειρήσεις να έχουν μεταφερθεί σε Κύπρο, Βουλγαρία ή και σε άλλες χώρες.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, επεσήμανε το ζήτημα που τίθεται από της μετατόπιση των κερδών μιας εταιρίας σε άλλη χώρα ή σε «φορολογικούς παραδείσους».

Τέλος, έθεσε ευθέως ερώτημα σχετικά με την αποδοχή ή μη μίας συμφωνίας από τους Θεσμούς, που επιβάλλει ιδιαιτέρως υψηλά φορολογικά καθεστώτα, σε μία χώρα που βιώνει τόσο μακρά και παρατεταμένη ύφεση.