«Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας, χωρίς την παραμικρή συναίσθηση των τεράστιων ευθυνών του απέναντι στη χώρα, συνεχίζει τις δημόσιες εμφανίσεις με ύφος δημόσιου κατηγόρου.
 
Μίλησε χθες για την “αλήθεια” που, δήθεν, απεκρύβη από τους νησιώτες και για τα “λαϊκίστικα κινήματα” που, δήθεν, τους παρέσυραν. Κατονόμασε τις Τοπικές Οργανώσεις και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου ως υποκινητές των αντιδράσεων για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης. Κατηγόρησε ακόμα και τον Μητροπολίτη Χίου ότι ψεύδεται. Και επιτέθηκε σε όλους τους τοπικούς φορείς που διαμαρτύρονται για τη σημερινή, τραγική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τα νησιά μας.
 
Φαίνεται πως, για τον κ. Μουζάλα, ευθύνονται όλοι εκτός από αυτόν για  το γεγονός ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σήμερα σε απέραντο hot spot προσφύγων και παράνομων μεταναστών.
 
Για να τον προφυλάξουμε, επομένως, από τα επόμενα δημόσια ψεύδη του, επισημαίνουμε  τα εξής:
 
Πρώτον, ας αντιληφθεί ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει υπέρ της δημιουργίας κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης για τους παράνομους μετανάστες. Ένα μέτρο που η ίδια ως Κυβέρνηση εφήρμοσε και που ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά κατήργησε και σήμερα ανακαλύπτει την αναγκαιότητά του.
 
Δεύτερον, ας συνειδητοποιήσει ότι έχει αθετήσει όλες τις υποσχέσεις που έχει δώσει απέναντι σε όλους τους νησιώτες του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
 
Τρίτον, ας καταλάβει ότι η συνεχιζόμενη αδράνεια και αναβλητικότητά του είναι που τροφοδοτεί στα νησιά μας ακραίες ενέργειες και έκνομες καταστάσεις.
 
Και τέλος, τέταρτον, ας συναισθανθεί, επιτέλους, ότι τόσο ο ίδιος όσο και η προκάτοχός του αποτελούν προσωποποίηση της κυβερνητικής ανικανότητας στο ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού.
 
Γι’ αυτό το λόγο, ας αφήσει την αναζήτηση συνενόχων στις παραλείψεις του και ας εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνησή του ενώπιον του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για τη διαχείριση του φαινομένου».