«Η πρωτοβουλία του Έλληνα Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, για εξαίρεση της χώρας μας μέχρι και την 15η Μαρτίου 2017, από την μερική επαναφορά της εφαρμογής της Συνθήκης του Δουβλίνου, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Γιατί μέσα από αυτήν, αναγνωρίζεται στην πράξη το δυσανάλογο βάρος που - εν ονόματι όλης της Ευρώπης -  “σηκώνει”, εδώ και χρόνια, η Ελλάδα στους ώμους της, από τις διαρκείς μεταναστευτικές πιέσεις. Για αυτό και την χαιρετίζουμε.
 
Μέσα από τις σημερινές δηλώσεις του Έλληνα Επιτρόπου, όμως, αποτυπώνεται, παράλληλα, και το μέγεθος της ανεπάρκειας που χαρακτηρίζει την σημερινή Κυβέρνηση.
 
Άλλωστε, η σύσταση της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τμηματική επιστροφή στη χώρα μας των προσφύγων και παράνομων μεταναστών που διήλθαν από αυτήν και τώρα βρίσκονται στην υπόλοιπη Ευρώπη, αποτελεί - πέραν πάσης αμφιβολίας - την ηχηρή διάψευση των μέχρι τώρα “αυταπατών” του κ. Τσίπρα.
 
Γιατί, πρώτον, επιβεβαιώνεται με εκκωφαντικό τρόπο ότι οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας, δεν “εξαφανίζονται” προς άγνωστη κατεύθυνση, όπως διαλαλούσαν ανεύθυνα στο παρελθόν οι Υπουργοί του.
 
Γιατί, δεύτερον, αναδεικνύεται η διεθνής αμφισβήτηση ως προς τα στοιχεία που ανεύθυνα διακινεί ο κ. Μουζάλας και αφορούν τους παράνομα εισελθόντες που σήμερα έχουν ταυτοποιηθεί και φιλοξενούνται στη χώρα μας.
 
Και γιατί, τέλος,  κρούεται για πολλοστή φορά διεθνές σήμα κινδύνου απέναντι σε μια Κυβέρνηση που οχυρώνεται στο δήθεν “ανθρωπιστικό της προφίλ” για να καλύψει την πλήρη και ολοκληρωτική ανικανότητά της στη διασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών φιλοξενίας. Τόσο για αυτούς που μένουν εδώ, όσο και για αυτούς που μπαίνουν.
 
Για αυτούς του λόγους  - για πολλοστή φορά -  καλούμε την Κυβέρνηση να σοβαρευτεί. Να αφήσει τις “δακρύβρεκτες” δηλώσεις και να ασχοληθεί, επιτέλους,  σοβαρά με τη διαχείριση του φαινομένου».