Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τα όσα είπε σήμερα ο Υπουργός  Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας, δήλωσε τα εξής:

Οι δήθεν «ευαίσθητοι» αποδεικνύονται, για ακόμη μία φορά, ανάλγητοι και θρασείς.

Γιατί την ώρα που μαζί με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, διαπιστώναμε από κοντά την κραυγή απόγνωσης των τοπικών κοινωνιών της Μυτιλήνης για την πλήρη εγκατάλειψη τους από την Κυβέρνηση  στο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ο αρμόδιος Υπουργός από το βήμα της Βουλής, αντί να απολογείται συνέχισε να κατηγορεί. Δε δίστασε, μάλιστα, αυτή τη φορά να επιρρίψει ευθύνες και να κατηγορήσει τις τοπικές κοινωνίες, τα στελέχη της αντιπολίτευσης, ακόμα και τους ξενοδόχους για τους τρείς αιφνίδιους θανάτους, που σημειώθηκαν στη Μόρια.

Για τον κ. Μουζάλα, στην πλήρη αποτυχία της Κυβέρνησης του να εμφυσήσει το αίσθημα ασφαλείας στους Έλληνες πολίτες, αλλά και να διασφαλίσει συνθήκες ανθρώπινης φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, ευθύνονται όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν.

Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει συμμέτοχος στη «μικροπολιτική των μαγκαλιών», που επινόησαν και ακολούθησαν πιστά ο κ. Μουζάλας και οι σύντροφοι του, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Δεν πρόκειται, όμως, να γίνει συμμέτοχος και στη δική του διαχειριστική ανεπάρκεια και ανικανότητα.

Για αυτό και τον ρωτάμε ευθέως: “Πόσους επιπλέον νεκρούς πρέπει να θρηνήσουμε, προκειμένου να γίνει ακόμη σοφότερος;”