Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά την κατάθεση Επερώτησης για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, μαζί με άλλους 24 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:         

 «Η συνεχιζόμενη ανικανότητα της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της προσφυγικής κρίσης, δημιουργεί σήμερα, σοβαρούς εθνικούς κινδύνους για τη χώρα.

Γιατί η συνεχιζόμενη πολιτική των «ανοιχτών» συνόρων που ακολουθείται, καταδεικνύει την ανικανότητα της Κυβέρνησης να διασφαλίσει την εθνική κυριαρχία.

Γιατί η παντελής απουσία ουσιαστικού “Plan B” στην ενδεχόμενη κατάρρευση της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για το Μεταναστευτικό δημιουργεί φόβο και ανησυχία. 

Γιατί την ώρα που τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου «βουλιάζουν» λόγω της συσσώρευσης  παράνομων μεταναστών, την ίδια στιγμή ο αρμόδιος Υπουργός «αφήνει» στην ενδοχώρα πληθώρα κενών και ανεκμετάλλευτων θέσεων φιλοξενίας.

 Γιατί όλες οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στους προσφυγικούς καταυλισμούς είναι αναντίστοιχες με τους πακτωλούς των εκατομμυρίων ευρώ που επιχορηγείται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στο «στόχαστρο» της διεθνούς κριτικής από όλους τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

Γιατί, εδώ και 2 χρόνια, η κάθε λογής Μη Κυβερνητική Οργάνωση κάνει «πάρτι» στην ελληνική επικράτεια, εκμεταλλευόμενη την ανυπαρξία της Πολιτεία. Kαι, γιατί, την ίδια στιγμή, τόσο ο κ. Μουζάλας, όσο και η Κυβέρνηση του συνολικά, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ως λάφυρο τα χρήματα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του φαινομένου, διοχετεύοντας τα όχι στους ωφελούμενους από την προσφυγική κρίση, αλλά στους ωφελημένους από αυτήν.

Γι’ αυτούς τους λόγους, κατέθεσα, σήμερα, μαζί με άλλους 24 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Επερώτηση στη Βουλή.

Προκειμένου η Κυβέρνηση να βρεθεί ενώπιον των θεσμών της εθνικής και κοινωνικής λογοδοσίας, κάτι που συστηματικά αποφεύγει.

Και, προκειμένου, ο κ. Μουζάλας να μη καταφύγει πάλι στα δάκρυα, επιχειρώντας, έτσι, να «ξεπλύνει» την δική του ανικανότητα.»

Κατεβάστε την επερώτηση εδώ.