Για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η Σάμος και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου-Ανατολικού Αιγαίου φέρει την αποκλειστική ευθύνη ο κ. Μουζάλας

 

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετέβη σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, στη Σάμο όπου και, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Kέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το hot-spot της Σάμου. Διαπιστώσαμε συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας που δεν περιποιούν τιμή για τη χώρα και, βέβαια, δεν ανταποκρίνονται στον πακτωλό των χρημάτων που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Δυστυχώς, δε λάβαμε την ενημέρωση που περιμέναμε. Γιατί, δεν φαίνεται να έχουν οργανωθεί οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με τέτοιον τρόπο, ώστε να γνωρίζουν ακριβώς τι γίνεται σε κάθε hot-spot.

Νομίζω ότι για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η Σάμος φέρει την αποκλειστική ευθύνη ο κ. Μουζάλας, ο οποίος δεν έχει υλοποιήσει καμία από τις δεσμεύσεις του προς τον σαμιακό λαό και δεν έχει προχωρήσει στην αξιοποίηση των 700 εκ. ευρώ που έχει στη διάθεση του τα οποία, ακόμα και τώρα, λιμνάζουν.

Αν συνεχίσουμε, έτσι, δυστυχώς, θα διχαστεί και η τοπική κοινωνία, αλλά -πάνω από όλα-  θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας των πολύ κακών συνθηκών  υγιεινής και φιλοξενίας.

Κάνω έκκληση να προχωρήσουν, επιτέλους, τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, ειδάλλως η αντοχή τόσο του σαμιακού λαού, όσο και των πληθυσμών των υπολοίπων  νησιών θα «φθάσουν» όρια που δε θα θέλαμε να δούμε».

Νωρίτερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Κατρακάζο, όπου και ενημερώθηκε για τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, στη συνέχεια της παραμονής του στη Σάμο, θα πραγματοποιήσει ανοικτή ομιλία (19.30) στο Ξενοδοχείο «Αιολίς» (Θεμ. Σοφούλη 33, Βαθύ Σάμου).

 

Δείτε την δήλωση εδώ.