«Απροστάτευτοι απέναντι στους κινδύνους της τρομοκρατίας οι Έλληνες πολίτες»

 

Την μηδαμινή προστασία των Ελλήνων πολιτών απέναντι στους κινδύνους της τρομοκρατίας, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι η σύλληψη του τρομοκράτη αποτελεί καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία του συστήματος απόδοσης ασύλου. «Συγκεκριμένα», τονίζει χαρακτηριστικά, «η περιπλάνηση του εν λόγω «τζιχαντιστή» σε πληθώρα δομών φιλοξενίας της Επικράτειας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, όχι μόνο για τη συνεργασία των αρμόδιων Υπουργείων, αλλά και για την ποιότητα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στον ίδιο και σε αρκετούς, ακόμη, ομοεθνείς του, από τη στιγμή της άφιξης τους στη χώρα και έπειτα».

 Όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, σε δημοσίευμα του ενημερωτικού ιστοτόπου «www.iefimerida.gr» αναφέρεται ότι ο εν λόγω τρομοκράτης είχε γνωστοποιήσει στην Υπηρεσία Ασύλου την τρομοκρατική ιδιότητα του, κατά την άφιξη του στη Λέρο, κάτι που δεν στάθηκε ικανό να εμποδίσει την είσοδο του στη χώρα. «Δυστυχώς, η αποτυχία της κυβέρνησης, όχι μόνο να αποτρέψει την άφιξη του τρομοκράτη στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά αντιθέτως, μέσω του ελαττωματικού συστήματος απόδοσης ασύλου που έχει υιοθετήσει, να κινητροδοτεί ομοϊδεάτες του, εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας», καταλήγει συγκεκριμένα.

Δείτε την ερώτηση εδώ.