Το ιδιότυπο καθεστώς ελέγχων που επιβάλλονται στους Έλληνες επιβάτες στα γερμανικά αεροδρόμια, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι οι διαδικασίες ελέγχου, τις οποίες υφίστανται οι Έλληνες ταξιδιώτες, ομοιάζουν με αυτές που προβλέπονται για πολίτες χωρών εκτός Συνθήκης Σένγκεν. «Συγκεκριμένα», τονίζει χαρακτηριστικά, «τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας προβλέπουν την μεταφορά των Ελλήνων επιβατών σε ειδικό χώρο εντός των γερμανικών αερολιμένων, ώστε να καθίσταται δυνατός ο εξονυχιστικός τους έλεγχος. Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, πως  η χρήση της γέφυρας αποβίβασης, κοινώς της «φυσούνας», απαγορεύεται, με τα αεροπλάνα να προσγειώνονται, στο εξής, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης των αεροδρομίων.»

 Όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας ενεργεί, φοβούμενη την πιθανότητα να φθάσουν στη χώρα μετανάστες με βεβαρημένο ποινικό μητρώο ή και επίδοξοι τρομοκράτες. «Ως αποτέλεσμα, ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, κ. Ντε Μέζιερ, αποφάσισε, προ ολίγων ημερών, την παράταση των μέτρων για έξι ακόμα μήνες, μέχρι και την 11η Μαΐου του 2018, με τη συγκεκριμένη ημερομηνία να μη θεωρείται καταληκτική, στην περίπτωση που δεν «αναχαιτιστούν» οι υπερβολικά αυξημένες μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας», καταλήγει συγκεκριμένα.

 

Κατεβάστε την ερώτηση εδώ.