Την παράνομη απόκτηση πλαστών διαβατηρίων από εκατοντάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι στην Αθήνα σήμερα εδρεύει μια παράνομη βιομηχανία παραγωγής παραχαραγμένων διαβατηρίων . «Μάλιστα», τονίζει χαρακτηριστικά, «η κτήση των πλαστών ταξιδιωτικών διαπιστεύσεων από πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες πραγματοποιείται έναντι χρηματικών ποσών που κυμαίνονται μεταξύ 3.000 και 7.000 ευρώ. Οι εν λόγω μετανάστες, αποπειρώνται να ταξιδέψουν στη Γερμανία από περιφερειακούς αερολιμένες της χώρας μας, επιλέγοντας, για αυτόν τον σκοπό, είτε απευθείας είτε transit πτήσεις».

Όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών είχε αντιληφθεί, ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, την κακή ποιότητα των ελέγχων που διεξάγονται στα ελληνικά αεροδρόμια και στη συνέχεια, θέσπισε τους εξονυχιστικούς ελέγχους που υφίστανται σήμερα οι Έλληνες ταξιδιώτες. «Ακολούθως, γνωστοποίησε γραπτώς την απόφαση του, στην ελληνική πλευρά η οποία, αντί να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες, επέλεξε να διακινήσει σενάρια για την πολιτική αστάθεια στη Γερμανία», καταλήγει συγκεκριμένα.


Κατεβάστε την ερώτηση εδώ.