Η δευτερολογία μου: 

 

Παρέμβαση του Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στη Βουλή των Ελλήνων σε Επίκαιρη Ερώτηση για το Μεταναστευτικό

 

«Με ευθύνη της Κυβέρνησης δε λειτουργεί η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας»

 

Την ανικανότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε μαζικές επιστροφές μεταναστών και ουσιαστικά, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της χώρας, στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, κατέδειξε με την παρέμβαση του στη Βουλή των Ελλήνων, ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι η κατάσταση που βιώνουν, σήμερα, τα νησιά του Αιγαίου είναι εκρηκτική, τη στιγμή, μάλιστα, που υφίστανται διαρκώς την πίεση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. «Η αλήθεια είναι ότι έχετε εγκαταλείψει τα νησιά. Έχετε εγκαταλείψει μια συμφωνία που καταρτίστηκε το 2016 -δύο χρόνια τώρα- μεταξύ της Ευρώπης και της Τουρκίας. Τα έχετε εγκαταλείψει απροετοίμαστα απέναντι σε οποιεσδήποτε αλλαγές διαθέσεων της τουρκικής πλευράς», τόνισε συγκεκριμένα.

 

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Β' Αθηνών επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση δεν προχωρά σε ικανοποιητικό αριθμό επιστροφών προς τη Τουρκία, «ώστε να μπορούμε πούμε ότι αυτή η συμφωνία λειτουργεί» και απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, σημείωσε την ανάγκη να έρθουν άμεσα στη Βουλή οι κυοφορούμενες αλλαγές στον τρόπο απονομής ασύλου, οι οποίες «υιοθετούν ένα μεγάλο κομμάτι των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας».

 

Στη δευτερολογία του, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν κουραστεί από τις «κούφιες» διαβεβαιώσεις και προέτρεψε τον κ. Βίτσα να υλοποιήσει τα όσα υποσχέθηκε. Επιπλέον, ζήτησε από τον Υπουργό να στείλει, μέσω διαφημιστικής καμπάνιας, μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει άλλους μετανάστες.

 

 

 

 

 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την παρέμβαση εδώ .