Σημεία συνέντευξης του Υπεύθυνου Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην κυριακάτικη εφημερίδα “ KontraNews

 

  • H επίτευξη αποτελεσματικότερης αντιπροσώπευσης είναι κάτι που δεν προσφέρεται για τακτικισμούς. Απαιτεί ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Επειδή αφορά το σύνολο του τρόπου λειτουργίας του πολιτεύματός μας. Έχει να κάνει με την ίδια τη Δημοκρατία μας. Δε γίνεται, επομένως, να την επικαλούμαστε μόνο όποτε μας συμφέρει. Και δε γίνεται, επίσης, να την εφαρμόζουμε μόνο όταν μας «βολεύει».

  • Η ανάγκη αναδιάρθρωσης των εκλογικών περιφερειών είναι κάτι που, προσωπικά, έχω επισημάνει από το 2004. Έχοντας, μάλιστα, καταθέσει στη Βουλή και σχετική τροπολογία από τότε, για τη δημιουργία ισοδύναμων εκλογικών Περιφερειών σε όλη την Επικράτεια.  Επειδή πίστευα και πιστεύω ότι χρειάζονται ενιαίοι όροι εκπροσώπησης για όλους.

  • Ποτέ δε με ανησύχησε ιδιαίτερα η ίδρυση κάποιου νέου κόμματος. Σε μια Δημοκρατία κάθε νέα πρόταση είναι καλοδεχούμενη.

  • Ζητούμενο δεν είναι τόσο το να ιδρύσεις κόμμα, όσο το να αντέξει εκείνο στο χρόνο. Για να μακροημερεύσει μια παράταξη, χρειάζεται να κερδίσει την αξιοπιστία της. Να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Να πείσει για την ορθότητα των θέσεών της.  Και να επιδείξει τη διαχρονική της συνέπεια. Αν προσέξετε, η μόνη παράταξη που κατάφερε να επιβιώσει μέσα στην κρίση και να «βγει» σχετικά αλώβητη, είναι η Νέα Δημοκρατία. Επειδή, ακριβώς, παραμένει ακόμα και σήμερα κόμμα ευθύνης και όχι κόμμα διαμαρτυρίας.

  • Δε νομίζω το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, που αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει να δρομολογεί ήδη την ένταξη των Σκοπίων σε αυτό, να σταματήσει κάθε του ενέργεια τον προσεχή Γενάρη, επειδή θα φοβηθεί που ο κ. Καμμένος θα αποφασίσει τότε να αλλάξει την άποψή του και να μην ψηφίσει τη συμφωνία, σε δεύτερο βαθμό.  

  • Εκείνο που μου προκαλεί απορία είναι το πώς γίνεται η Κυβέρνηση, από τη μια, να διατρανώνει την έξοδο από τα Μνημόνια και, από την άλλη, να μας λέει ότι θα διαπραγματευτεί τότε και το κόψιμο των συντάξεων. Και τα δύο μαζί δε στέκουν. Ή το ένα ισχύει ή το άλλο. Ας είμαστε ξεκάθαροι: Κανείς δεν επιθυμεί νέες περικοπές στους συνταξιούχους. Η τρίτη ηλικία έχει υποφέρει πολλά τα χρόνια της κρίσης. Και, σήμερα, είναι αυτή που σε μεγάλο βαθμό συντηρεί με το πενιχρό της εισόδημα τα άνεργα εγγόνια της.  

  • Με την κρίση αυτών των ανθρώπων δεν μπορεί να παίζει κανείς. Όπως και με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Και, παρά το ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα της χώρας, μπρος σε αυτά δε θα διστάσει να συγκρουστεί με τον οποιοδήποτε. Είτε λέγεται Τσίπρας, είτε Μοσκοβισί. Ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας της παράταξης αυτής, άλλωστε, είναι να κάθεται στο τραπέζι ως ισότιμος συνομιλητής. Έχοντας  το θάρρος να διαφωνεί. Η Νέα Δημοκρατία δε πρόκειται ποτέ να γίνει μιμητής του «ευρωπαϊσμού» του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτού, δηλαδή, που φωνασκεί “Go back”  όταν βρίσκεται στην Αντιπολίτευση και σκύβει το κεφάλι υποτελής, όταν βρίσκεται στην Κυβέρνηση.

  • Πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούμε ότι δε γίνεται το βόρειο-ανατολικό Αιγαίο να συνεχίσει να λειτουργεί άλλο ως «αποθήκη ψυχών-μεταναστών» εν ονόματι όλης της Ευρώπης.

 

 

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ