«Απελπιστική η κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου»

 

 

Ως απελπιστική περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 

  Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι ο αριθμός προσφύγων και παράνομων μεταναστών που φιλοξενούνται στα νησιά του Αιγαίου έχει υπερβεί προ πολλού τη χωρητικότητα των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Στη συνέχεια, προσθέτει ότι «στη Λέσβο βρίσκονται, σύμφωνα με το Δήμαρχο του νησιού, εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 10.000 αιτούντες ασύλου», ενώ στη Σάμο οι μετανάστες που διαμένουν στο τοπικό κέντρο φιλοξενίας, ξεπερνούν τους 2.400. 

Όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, η Κυβέρνηση δε χρησιμοποιεί τα νομικά «εργαλεία» που έχει στη διάθεση της για την αποσυμφόρηση των νησιών, καθώς έχει προχωρήσει, στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας για το 2018, σε μόλις 228 επιστροφές παρανόμων μεταναστών.

 

«Όλα αυτά δικαιώνουν την κριτική που ασκήσαμε στο -προ ολίγων μηνών- πολλά υποσχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει καταφέρει να δώσει λύσεις σε κανένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά», καταλήγει χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Κατεβάστε την Επίκαιρη Ερώτηση εδώ.