Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β' Αθηνών, κ.Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τη δημοσίευση της αποπομπής του Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, κ. Ηλιόπουλου, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή και προέβη στην εξής δήλωση:
 
«Για έβδομη φορά, κρατικός λειτουργός -που η ίδια η Κυβέρνηση διόρισε- απομακρύνεται από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ύστερα από βαρύτατες καταγγελίες. Αντί ουσιαστικών απαντήσεων για το μεταναστευτικό, η Κυβέρνηση ασχολείται με τη δίωξη των καταγγελόντων».
 

Πλήρης Δήλωση

 
«Για έβδομη φορά, κρατικός λειτουργός -που η ίδια η Κυβέρνηση διόρισε- απομακρύνεται από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πριν ολοκληρώσει τη θητεία του. Και πάλι, με βαρύτατες καταγγελίες του ιδίου για κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και παντελή απουσία ελέγχου από την ελληνική Πολιτεία.
 
Για μια ακόμα φορά, η Κυβέρνηση δεν εστιάζει στην ουσία των καταγγελιών, αλλά επικεντρώνεται στη δίωξη των καταγγελλόντων.
 
Ξεκαθαρίζουμε ότι ο έλεγχος από τη Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να σταματήσει. Ζητάμε, εδώ και τώρα, απαντήσεις σε μία υπόθεση που έχει δυστυχώς πολλές σκιές. Ήρθε η ώρα οι πολίτες να μάθουν την αλήθεια».