Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2019

 

 

 

 

«Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα»

 

 

Την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα, επισημαίνει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογραμμίζει ότι τα προάστια της Δυτικής Αθήνας αποτελούν, εδώ και δεκαετίες, το πλέον πυκνοκατοικημένο τμήμα όλου του Λεκανοπεδίου, με πληθυσμό που ξεπερνά τους 1.000.000 κατοίκους. «Οι πολίτες των περιοχών αυτών χρειάζεται κάθε φορά να διανύουν τεράστιες αποστάσεις, προκειμένου να περιθάλπουν τα παιδιά τους, όταν κρίνεται αναγκαίο»,  τονίζει χαρακτηριστικά, αφού, όπως επισημαίνει, τα μόνα κατ’ εξοχήν δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής που μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ανήλικων ασφαλισμένων σήμερα είναι μόλις τρία για όλη την Αθήνα.

 

«Την ίδια στιγμή, η Πολιτεία συνεχίζει να μη δίνει την παραμικρή απόκριση στο διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Δυτικής Αττικής για τη δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην εν λόγω περιοχή, προκειμένου να εξυπηρετεί και να καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων τέκνων τους. Αξίωση που, σε κάθε περίπτωση, είναι όχι μόνο εύλογη, αλλά, κυρίως, δίκαιη και επιτακτική», καταλήγει συγκεκριμένα ο Βουλευτής Β' Αθηνών.

 

 


Κατεβάστε την Ερώτηση εδώ .
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.