Το επερχόμενο δεν είναι μόνο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι της ίδιας της Δημοκρατίας μας. Αποτελεί κυψέλη ιδεών για μια ισχυρή Ελλάδα. Σημείο εκκίνησης της εθνικής μας ανασυγκρότησης. Είναι η απάντηση στην κρίση. Γιατί το πρόγραμμά μας αποτελεί σήμερα τη μόνη ρεαλιστική ελπίδα των Ελλήνων. Συμπυκνώνει τους προβληματισμούς τους για το σήμερα και εκφράζει τις προσδοκίες τους για το αύριο.

Κάθε φορά, άλλωστε,  που η Ελλάδα και η Δημοκρατία  βρίσκονταν σε κρίση, η Νέα Δημοκρατία αναλάμβανε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου. Αναλάμβανε το ιστορικό χρέος να ενώσει τους Έλληνες. Να αντισταθεί σε λαϊκισμούς και καιροσκοπικές λογικές. Να ομαλοποιήσει καταστάσεις. Να προστατέψει από δυσάρεστες εξελίξεις. Και στην ευθύνη αυτή ανταποκρινόταν πάντοτε με συνέπεια.

Το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και τώρα. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αποτελεί ένα βαθιά λαϊκό κόμμα. Επειδή απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, κυρίως σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Εκείνους που αναζητούν  λόγο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Και, κυρίως,  εκείνους που αναζητούν λόγο να ξαναπιστέψουν σε αυτήν.

Είμαστε ένα κόμμα λαϊκό, γιατί συναντιόμαστε με τις αγωνίες του κόσμου που υποφέρει βουβά και που στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στην κρίση. Επειδή απορρίπτουμε ό,τι υπονομεύει το μέλλον των πολλών και δεν παρασυρόμαστε από τα συμφέροντα των λίγων. Επειδή δεν υποκύπτουμε από την εφήμερη γοητεία συστατικών που θέτουν σε κίνδυνο τη Δημοκρατία μας.  Όπως ο λαϊκισμός. Η δημαγωγία. Η πόλωση. Ο διχασμός.

Είμαστε κόμμα λαϊκό επειδή εμείς φιλοδοξούμε να μοιράσουμε δουλειές και όχι επιδόματα. Επειδή πάντα λειτουργήσαμε με γνώμονα το αύριο της πατρίδας, κόντρα στις κοντόφθαλμες λογικές του σήμερα. Επειδή απευθυνόμαστε στη λογική και όχι, όπως κάποιοι άλλοι, στην αγανάκτηση. Και, επειδή επιθυμούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους και όχι να «κλειστούμε», όπως κάποιοι άλλοι, σε πλατείες.

Είμαστε κόμμα λαϊκό επειδή είμαστε το κόμμα της ευθύνης. Ευθύνης απέναντι στο λαό, ευθύνης απέναντι στην Ελλάδα, ευθύνης για να έρθουν καλύτερες ημέρες για όλους μας. Και, το 12ο Συνέδριο σηματοδοτεί όλα αυτά. Τη μεγάλη πολιτική αλλαγή της χώρας. Σηματοδοτεί τη νέα εθνική αναγέννηση όλων των Ελλήνων. Γιατί, μαζί μπορούμε!