Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum, συζητήσαμε πολλά για το πώς η χώρα μας μπορεί να πάει μπροστά.

Συζητήσαμε για τη δημόσια διοίκηση. Η μείωση των αρμοδιοτήτων και των διαδικασιών στο Δημόσιο Τομέα, είναι μία από τις κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε για την ανάπτυξη της χώρας μας. Πρεπει να γυρίσουμε σελίδα στη δημόσια διοίκηση και να αναπτύξουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη, καταργώντας περιττές διαδικασίες στις οποίες τον υποχρεώνουμε. Με λίγα λόγια, πρέπει να κάνουμε τη ζωή του πιο εύκολη.

Μιλήσαμε για την ναυαρχίδα του ελληνικού επιχειρείν, που δεν είναι άλλη από την ναυτιλία. Έναν κλάδο που είναι ηγέτης στα διεθνή δρώμενα. Έχουμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και είμαστε εδώ, παρόντες, για να ακούσουμε τους εκπροσώπους και τους ειδικούς του κλάδου.

Και βέβαια, η μεταναστευτική πολιτική ήταν στο επίκεντρο. Στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά, η Ελλάδα οφείλει να βρίσκει σύμμαχο την Ευρώπη και αλληλεγγύη από τα Κράτη-μέλη. Τα ελληνικά σύνορα είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα και η Ευρώπη βάζει προτεραιότητά της την ασφάλειά τους. Και η κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής πολιτικής -όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα προτιμά ανοικτά- είναι η ενίσχυσή τους. #delphi_forum