1. Η ΝΔ κατήγαγε μια μεγάλη και καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές και είναι στις παρυφές της αυτοδυναμίας. Θεωρείτε ότι αυτή είναι εφικτή; Και πώς θα απευθυνθείτε σε πολίτες που δεν σας ψήφισαν ούτε και τώρα;

Σήμερα, αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει και αυτοδύναμη Ελλάδα. Κυβέρνηση ισχυρής πλειοψηφίας στο σήμερα σημαίνει ισχυρή ανάπτυξη και πολλές δουλειές στο αύριο. Σήμερα ο τόπος έχει ανάγκη από μια ισχυρή Κυβέρνηση. Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε σε μια περιδίνηση αναζήτησης κυβερνητικών εταίρων. Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η παράταξη που εκφράζει όλους τους Έλληνες. Ως αυριανή Κυβέρνηση, θα είναι η παράταξη που θα κάνει πράξη τις προσδοκίες τους. Θα είναι η δύναμη συνεργασίας και παράλληλα η δύναμη ανάπτυξης, που χρειάζεται η Ελλάδα.

 

  1.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει έναν μετριοπαθή λόγο, όμως υπάρχουν «δεξαμενές» και στα δεξιά, όπως έδειξε η άνοδος του κόμματος Βελόπουλου. Πώς θα κερδίσετε και αυτούς τους ψηφοφόρους;

Ο υπεύθυνος πατριωτισμός και η συνεπής στάση απέναντι στα εθνικά θέματα, διαχρονικά, εκφράζεται μέσω της Νέας Δημοκρατίας. Ο πατριωτισμός που υπηρετούμε εμείς δεν έχει να κάνει με εθνικιστικές κορώνες και ακραίες φωνές. Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου σηματοδοτούν το τέλος της Ελλάδας της κρίσης. Θα σηματοδοτήσουν και το τέλος των πολιτικών σχηματισμών που μεγάλωσαν μέσα σε αυτήν και βρήκαν πρόσφορο πεδίο για να αναπτύξουν διχαστικό και εθνολαϊκιστικό πολιτικό λόγο. Γι’αυτό και είμαι πεπεισμένος πως οι Έλληνες πολίτες στις 7 Ιουλίου θα επιλέξουν τη φυγή τους προς τα εμπρός και θα απορρίψουν κάθε τι που μας θυμίζει το χθες.

 

  1. Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε η αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει εκκρεμότητες, πότε στη Δικαιοσύνη, πότε με τις μετατάξεις στη Βουλή. Και μπορεί η συζήτηση περί ηθικού πλεονεκτήματος να είναι άνευ νοήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, σας εγκαλεί για υποκρισία, στη λογική του «κοίτα ποιος μιλάει…»

Δεν πιστεύω πως η αριστερά είχε ηθικό πλεονέκτημα, όπως δεν πιστεύω πως τα κόμματα και οι παρατάξεις έχουν ηθικό πλεονέκτημα. Πιστεύω πως οι άνθρωποι που τα αποτελούν και οι ηγεσίες που τα διοικούν πρέπει να έχουν ένα κριτήριο ηθικό. Οι πολίτες είδαν τις αυθαιρεσίες, την υποκρισία, την αλαζονεία και τιμώρησαν με την ψήφο τους τους υπεύθυνους. Η χώρα σήμερα έχει ανάγκη από πράξεις, όχι από διχαστικά λόγια. Αύριο, η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση θα φέρει την αλλαγή που χρειαζόμαστε Η επομένη των εκλογών θα μας βρει έτοιμους να χτίσουμε το μέλλον που κάθε Έλληνας δικαιούται.

 

  1. Στις πρόσφατες ευρωεκλογές η «μεσαία τάξη «τιμώρησε» τον ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του επί 4 χρόνια. Πέρα από καλές προθέσεις, όμως, ποια μέτρα θα λάβει η ΝΔ που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τους ανθρώπους που ακόμα συναπαρτίζουν τη μεσαία τάξη;

Διαχρονικά κάθε αναπτυξιακό όραμα στην Ελλάδα προϋποθέτει τη σύμπραξη των δημιουργικών δυνάμεων και της μεσαίας τάξης. Η μεσαία τάξη είναι οι πολλοί. Και είναι πολύ πληγωμένοι από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Δε χρειάζονται μαγικά ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να ορθοποδήσουν. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών θα δώσει στους επαγγελματίες την ανάσα που χρειάζονται, ενώ ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου τομέα θα διευκολύνει την καθημερινότητα τόσο των επαγγελματιών όσο και των δημοσίων υπαλλήλων. Μαζί με την προσέλκυση νέων μεγάλων επενδύσεων, οι θέσεις εργασίας θα πολλαπλασιαστούν και η μείωση της ανεργίας θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση. Οι πολίτες έδωσαν ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα στις Ευρωεκλογές. Τώρα ζητούν από την επόμενη Κυβέρνηση την εφαρμογή πολιτικών ανάπτυξης. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη και ζητά να της δοθεί αυτή η εντολή.

 

  1. Είστε ένας πολιτικός αστικής καταγωγής, με έδρα επί σειρά ετών τα Νότια Προάστια της Β’ Αθηνών. Πώς αποφασίσατε τώρα να μετακινηθείτε στα Δυτικά; Γιατί ένας πολίτης της Δυτικής Αθήνας να σας «σταυρώσει» κ. Βαρβιτσιώτη;

Εδώ και 19 χρόνια οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και την ψήφο τους, ώστε να είμαι η φωνή τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Μετά το διαχωρισμό της Β’ Αθηνών επιλέγω να παραμείνω κοντά τους, στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, στα Δυτικά Προάστια. Μετά από χρόνια σκληρών πολιτικών, οι πολίτες αγωνίζονται και δουλεύουν καθημερινά περιμένοντας να τους δοθούν ευκαιρίες ώστε να μπουν πραγματικά και σταθερά στην αγορά εργασίας. Αυτό είναι το στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε, την κοινωνία των ευκαιριών που μας αξίζουν. Αυτός είναι ο λόγος που ζητώ να εκπροσωπώ τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας. Ώστε η Δυτική Αθήνα να έχει μια θέση στο μεγάλο τραπέζι των αποφάσεων.