Αθήνα, 25 Ιουνίου 2019

 

Συνάντηση Βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με το Προεδρείο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

 

Τις πρωτοβουλίες και το πλέγμα δράσεων που πρόκειται να αναλάβει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αλλά και τα σημαντικά «αναπτυξιακά στοιχήματα» για τη Δυτική Αθήνα στο μέλλον, παρουσίασε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την επίσκεψή του στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τη  Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τις δεσμεύσεις της ΝΔ για μείωση της φορολογίας και διευκόλυνση της επιχειρηματικής δράσης, σε ένα πλαίσιο βασισμένο στο τρίπτυχο «δεν ποινικοποιούμε το κέρδος, δεν “σκοτώνουμε” την επιχειρηματικότητα, δεν θέτουμε εμπόδια υπέρ ενός άδηλου δημοσίου συμφέροντος σε οποιαδήποτε δράση».

Αναφερόμενος ειδικά στη Δυτική Αθήνα, «έδρα του κόσμου της εργασίας και των επαγγελματιών», όπως ανέφερε συγκεκριμένα, χαρακτήρισε ως «μεγάλο στοίχημα» τη δημιουργία κυψελών νέας επιχειρηματικότητας και startup στην περιοχή, ενώ ανέδειξε τρία κυρίαρχα ζητήματα:

Πρώτον, το συγκοινωνιακό, εξηγώντας ότι με εξαίρεση τις περιοχές στις οποίες φτάνει το μετρό, η Δυτική Αθήνα είναι συγκοινωνιακά αποκλεισμένη. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι χρειάζονται   -μεταξύ άλλων-  πιο τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, επέκταση του μετρό και αποσυμφόρηση της Εθνικής Οδού, μέσω παρακαμπτήριες που θα καταλήγει στην Κόρινθο.

Δεύτερον, την ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών, με τη δημιουργία  βρεφονηπιακών σταθμών, ολοήμερων σχολείων, υποδομών υγείας για τους κατοίκους της περιοχής.

Τρίτον, την αξιοποίηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  με την ανάδειξη του ρόλου του, αλλά και τη διασύνδεσή του με την αγορά, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας την εμπειρία των Επιμελητηρίων. «Η γενιά που έρχεται πρέπει να ζήσει και να εργαστεί εδώ. Είναι η γενιά που  θα τροφοδοτήσει την αγορά εργασίας, είναι η γενιά που  θα βάλει τέρμα στη διαρροή των εκατοντάδων χιλιάδων νέων επιστημόνων μας στο εξωτερικό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του  Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, από την πλευρά του, καθώς και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, έθεσαν στον κ. Βαρβιτσιώτη όλα τα ζητήματα που «φρενάρουν» σήμερα την επιχειρηματικότητα, όπως η υπέρμετρη φορολογία, το ασφαλιστικό κόστος, η έλλειψη ρευστότητας, η γραφειοκρατία και η ασφάλεια- τονίζοντας ότι μόνο μέσω της στήριξης και ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μπορεί να έρθει η επόμενη μέρα στην οικονομία. Γι’ αυτό και συμφώνησαν από κοινού στην ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών στο μέλλον προς αυτή την κατεύθυνση.