*Γιορτάσατε αυτές τις μέρες με τους φίλους σας στο Περιστέρι τα πεντηκοστά γενέθλια σας. Ήταν από τις πιο ξεχωριστές προσωπικές σας επετείους;

Τα  50 σε κάθε άνθρωπο είναι μία ηλικία ορόσημο, γι’ αυτό αποφάσισα να τα γιορτάσω με χιλιάδες συμπολίτες μου, οι οποίοι μου χάρισαν το πιο ωραίο δώρο. Μου χάρισαν το μεγαλύτερο χαμόγελο και την υπομονή τους σε μια δύσκολη βράδια, καθώς λόγω τεχνικών προβλημάτων της Δ.Ε.Η. δεν είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερες από 2 ώρες.

Η παρουσία τόσων φίλων μου από τη Δυτική Αθήνα, του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και  πολλών συναδέλφων μου από τη Βουλή εκείνο το βράδυ στο Περιστέρι θα μου μείνει αξέχαστη. Ξέρετε, η δύναμη που αντλείς από την εμπιστοσύνη των συμπολιτών σου δε σε γεμίζει μόνο χαρά, αλλά κυρίως ευθύνη. Είναι, πάνω από όλα, αυτή που σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις.

 

*Είναι πιο δύσκολη ή πιο εύκολη η μάχη του σταυρού τώρα που έσπασε η Β΄ Αθηνών;

Η μάχη του σταυρού είναι πάντοτε δύσκολη, είτε σε μεγάλη είτε σε μικρότερη περιφέρεια και αυτό γιατί εναπόκειται στην κρίση του πολίτη. Και ο πολίτης κρίνει τα πάντα, τη συμπεριφορά, τη συνέπεια αλλά ακόμα και τα πιο μικρά και κρίνει αυστηρά. Για μένα, η Δυτική Αθήνα δεν είναι καινούργια περιφέρεια, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής μου διαδρομής και έτσι αισθάνομαι: Ότι βρίσκομαι στο πολιτικό μου σπίτι.

 

*Ορισμένοι λένε ότι για σας ο Δυτικός Τομέας είναι κάτι σαν την… «Άγρια Δύση» στα γουέστερν. Το συμμερίζεστε;

Όχι! Σε καμία περίπτωση.  «Άγρια Δύση» τη λένε όσοι στη ζωή τους δεν έχουν περάσει ποτέ… το ποτάμι! Δυτική Αθήνα σημαίνει άνθρωποι νοικοκυραίοι. Άνθρωποι της εργασίας και της δημιουργίας. Άνθρωποι φιλότιμοι και θρησκευόμενοι. Άνθρωποι της υπερηφάνειας για την πατρίδα, άνθρωποι της αξιοπρέπειας, που βάζουν πάνω από όλα την οικογένειά τους.

Είναι οι συμπολίτες μας, που τα τελευταία χρόνια έχουν υποφέρει πολύ μέσα στην κρίση και έχουν δει το εισόδημά τους να συρρικνώνεται. Για αυτούς τους ανθρώπους αξίζει να παλέψεις. Και είναι τιμή μου να τους εκπροσωπήσω και διεκδικήσουμε μαζί, από την πρώτη γραμμή, ένα καλύτερο αύριο στην επόμενη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

*Γιατί ένας φτωχός από την Αγία Βαρβάρα ή ένας άνεργος από την Πετρούπολη να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία;

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα λαϊκό, που υπηρετεί από την ίδρυσή της τα συμφέροντα του λαού και του έθνους αυθεντικότερα από κάθε άλλο κόμμα.  Σήμερα, είναι το κόμμα που εγγυάται σε έναν άνεργο ή υποαπαχολούμενο ότι θα του δοθούν ευκαιρίες για να βρει δουλειά!  

Γιατί κοινωνική και φιλεργατική πολιτική δεν είναι εκείνη που μοιράζει επιδόματα, είναι η πολιτική που δημιουργεί δουλειές! Και καινούργιες δουλειές δημιουργούνται μόνο με έκρηξη επενδύσεων, μείωση φορολογίας και πάταξη της γραφειοκρατίας.  

                                                                       

*Πιστεύετε ότι θα σας ψηφίσουν επειδή τους πείσατε εσείς ή επειδή τους απογοήτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Γνωρίζουμε καλά ότι σήμερα απευθυνόμαστε σε μία απογοητευμένη κοινωνία. Μια κοινωνία, που έχει δει τα όνειρα της να διαψεύδονται. Έχουν περάσει, όμως, οι εποχές που οι πολίτες ψήφιζαν εναντίον. Η Νέα Δημοκρατία, τα τελευταία χρόνια δεν αρκέστηκε στο να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα της Κυβέρνησης Τσίπρα. Αντίθετα, παρουσίασε τη δική της κυβερνητική πρόταση και αντίληψη για την πολιτική. Κατορθώσαμε να απευθυνθούμε σε κοινά που μέχρι πρόσφατα δεν μας άκουγαν και να πείσουμε συμπολίτες που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν να μας δώσουν τη θετική τους ψήφο.

 

*Οι αντίπαλοί σας λένε ότι γυρίζετε αμετανόητοι στην εξουσία και θα οδηγήσετε ξανά τη χώρα σε κρίση και Μνημόνια;

Οι αντίπαλοι μας, από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Μαΐου δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να διαστρέφουν τις προγραμματικές μας θέσεις και να διασπείρουν fake news. Το αποτέλεσμα αυτής της αναμέτρησης δεν φαίνεται να τους δίδαξε κάτι. Αντιθέτως εμείς ξέρουμε πολύ καλά τα λάθη μας και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης, όντας κατά πολύ εμπειρότεροι.

 

*Πιστεύετε ότι ως χώρα «έχουμε κλείσει τους λογαριασμούς» με το κακό μας  παρελθόν; Εκτιμάτε, δηλαδή, ότι πάθαμε και μάθαμε;

Πιστεύω ότι οι πολίτες έχουν μάθει να διακρίνουν καλύτερα τις ρεαλιστικές και σοβαρές προτάσεις, σε σχέση με τις «μαγικές» λύσεις, που – όπως αποδείχθηκε περίτρανα- είναι καταστροφικές για τη χώρα. Πολιτεύομαι πολλά χρόνια και είναι η πρώτη φορά που η πλειονότητα των πολιτών αντιλαμβάνεται πλήρως το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών: δηλαδή ποιος μπορεί να φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Ο πόλεμος, όμως, με το κακό παρελθόν δεν έχει τελειώσει. Είναι ένας συνεχής πόλεμος, ιδιαίτερα από τη στιγμή που παλαιοί «μάγοι», όπως οι Βαρουφάκης, Βελόπουλος, Χρυσή Αυγή επανεμφανίζονται και συνεχίζουν να υπόσχονται «παραδείσους» εκτός ευρώ και να προπαγανδίζουν τη διεθνή απομόνωση της χώρας.

 

*Επιμένετε ως κόμμα ότι πρέπει να έχετε αυτοδυναμία και ότι αλλιώς θα ξαναπάμε σε εκλογές. Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κυβερνήσεις συνεργασίας και στην Ελλάδα όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες;

Η Νέα Δημοκρατία ζητά ισχυρή εντολή για να σχηματίσει μια αυτοδύναμη ισχυρή Κυβέρνηση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμπράξουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την Ακροδεξιά, ενώ δεν μπορούμε να περιμένουμε το Κίνημα Αλλαγής και τα εσωκομματικά του, που ισορροπούν μεταξύ υπευθυνότητας και αντιδεξιών συνδρόμων. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο.