Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τον Πρέσβη της Τσεχίας, Jan Bondy (Αθήνα, 25.07.2019)

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δέχθηκε σήμερα,  εθιμοτυπική επίσκεψη από τον Πρέσβη της Τσεχίας, Jan Bondy, επί τη ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του.

 

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη, λόγω του επικείμενου Brexit, του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και του μεταναστευτικού ζητήματος. Ως προς το τελευταίο, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε τόσο τη σημασία δημιουργίας ενός κοινού μηχανισμού αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών εντός του πλαισίου της ΕΕ, με βάση τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες της αλληλεγγύης και της ισότιμης κατανομής βαρών, όσο και την ανάγκη προώθησης της συνεργασίας με τρίτες χώρες στον τομέα της επανεισδοχής.

 

Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων Ελλάδος – Δημοκρατίας της Τσεχίας, μέσω αμοιβαίων επενδύσεων σε τομείς όπως ο τουρισμός.

 

Τέλος, ο κ. Bondy μετέφερε πρόσκληση στον Αναπληρωτή Υπουργό όπως επισκεφθεί την Πράγα προκειμένου συναντηθεί με τον Τσέχο ομόλογό του, αλλά και να μετάσχει σε μια από τις προσεχείς συναντήσεις που πραγματοποιούν οι εδώ Πρέσβεις των τεσσάρων χωρών της ομάδας του Visegrad.