Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Αρμοδίου για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με την Φινλανδική Προεδρία στις Βρυξέλλες – ΔΗΛΩΣΗ on camera (10.09.2019)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,  συναντήθηκε σήμερα με τη Φινλανδή ομόλογό του, κα Tytti Tuppurainen, στο πλαίσιο προετοιμασίας της φινλανδικής Προεδρίας, για την διαπραγμάτευση του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-2027. Σε αυτήν την συνάντηση, παρουσιάστηκαν οι θέσεις της χώρας για το νέο ΠΔΠ και οι διεκδικήσεις της Ελλάδας σε ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, με ιδιαίτερη αναφορά στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις Πολιτικές Συνοχής. Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε πως η Ελλάδα συνδιαμορφώνει με τους Ευρωπαίους Εταίρους της το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και επιδιώκει το καλύτερο μείγμα πολιτικής που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας και στην ενίσχυση των επενδύσεων. Καταλήγοντας, ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η ελληνική Κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να πετύχει το μέγιστο δυνατό όφελος από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Μετά τη συνάντηση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση on camera:

«Παρουσιάσαμε τις θέσεις μας στην Φινλανδική Προεδρία για το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή τον προϋπολογισμό της Ευρώπης για την επόμενη προγραμματική περίοδο από το 2021 έως το 2027. Σε αυτήν την διαπραγμάτευση η Ελλάδα έρχεται με πολλές διεκδικήσεις. Και να διατηρήσει τις αγροτικές επιδοτήσεις στα επίπεδα που είναι σήμερα, αλλά και να πάρει περισσότερα από τις Πολιτικές Συνοχής, λόγω της μεγάλης ύφεσης που έχει υποστεί από την κρίση. Δεν είναι εύκολη αυτή η διαπραγμάτευση και δεν θα γίνει χωρίς επιχειρήματα. Για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι όλοι οι πολίτες: Η ελληνική Κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη ώστε να εξασφαλίσουμε τα περισσότερα δυνατά πλεονεκτήματα από το νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ο οποίος δυστυχώς -και  λόγω του Brexit- θα είναι μειωμένος