Με τον Πρέσβη της Ιταλίας, Efisio Luigi Marras, συναντήθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών,  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Κατά τη συζήτηση, η οποία έγινε σε φιλικό κλίμα, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων που εδράζονται στη φιλία και στην εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο λαών.

Ειδικότερα, οι συζητήσεις περιεστράφησαν γύρω από θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέδειξε ως βασικό ζήτημα που πλήττει εξίσου και τις δύο χώρες. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να προσεγγίσουν την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών συνολικά στη Μεσόγειο, τόσο ανατολικά όσο και δυτικά, ταυτόχρονα, δίνοντας έμφαση στην ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε, επίσης, στις ελληνικές θέσεις σχετικά με την κατανομή των πόρων της Πολιτικής Συνοχής, καθώς και στην επιθυμία της ελληνικής πλευράς για προσέλκυση ιταλικών επενδύσεων.

Τέλος, στο πλαίσιο εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον η 2η Διακυβερνητική Σύνοδος Κορυφής Ελλάδος-Ιταλίας.