Συμμετοχή Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Ημερίδα Πρέσβεων για τις Προτεραιότητες της Εξωτερικής Πολιτικής (20.12.2019)

Μήνυμα εθνικής ενότητας απέναντι στην αυξημένη προκλητικότητα της Τουρκίας, έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την Ημερίδα Πρέσβεων για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΞ, την Παρασκευή.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπερασπίστηκε το κοινό εθνικό μέτωπο, όπως εκφράστηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμο. «Ξέρουμε ότι είναι μία δύσκολη περίοδος, χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, χρειάζεται διαρκής κινητικότητα και χρειάζεται, πάνω από όλα, υψηλό εθνικό φρόνημα»,  σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ανέδειξε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και την εργαλειοποίηση τόσο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων όσο και των διεθνών συνεργειών της Ελλάδας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως η Ελλάδα εφαρμόζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία που αφορά τη μετανάστευση, ειδικά αναφορικά με την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων. Υπογράμμισε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει η χώρα μας, ώστε να βελτιώσει την αποδοτικότητα του συστήματος και επισήμανε την ανάγκη για αλληλεγγύη μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων. «Μία αυστηροποίηση των ευρωπαϊκών κανονισμών δεν είναι εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας, αρκεί βέβαια στο τέλος της ημέρας να υπάρχει επιμερισμός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξήρε την δράση του διπλωματικού σώματος και των Ελλήνων διπλωματών. «Η ελληνική διπλωματία έχει καταφέρει να έχουμε πολύ μεγαλύτερο εύρος σχέσεων, επαφών, συμμετοχών, αποτελεσματικότητας και προστασίας των εθνικών κεκτημένων, παρά το μέγεθος της χώρας», ολοκλήρωσε.