«Ο Ερντογάν χρησιμοποίει αθώους για να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση» επισημαίνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων της Ιταλικής τηλεόρασης Rai News και τη δημοσιογράφο Elisabetta Casalotti, ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα, προειδοποιεί για τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος.

Ακόμα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημειώνει ότι η Ευρώπη εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα με την επίσκεψη των Προέδρων των Ευρωπαϊκών θεσμών στον Έβρο, ωστόσο υπάρχουν χώρες που νοιάζονται περισσότερο για τις σχέσεις τους με τη Τουρκία παρά για την κατάσταση που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η Ελλάδα. Προσθέτει, δε, ότι με την Ιταλία έχουμε το ίδιο πρόβλημα, την μαζική μετανάστευση και ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν κοινές θέσεις στους θεσμούς σχετικά με την αναθεώρηση της πολιτικής της Ευρώπης στο θέμα αυτό.   

Τέλος, καταγγέλλει την πρακτική της Άγκυρας στην κατασκευή fake news. «Μαζί με αυτήν την κρίση, βιώνουμε  και την επικράτηση  των fake news. Τα fake news παράγονται από την Άγκυρα. Λένε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα, ότι υπάρχουν νεκροί. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Εμείς το διαμηνύουμε προς όλες τις πλευρές. Και υπάρχουν Ευρωπαίοι στα σύνορα που μπορούν να πιστοποιήσουν ότι η Ελλάδα λέει την αλήθεια, ωστόσο ο πόλεμος στα μίντια είναι μια νέα μορφή πολέμου που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Δείτε εδώ το βίντεο.