Μήνυμα ότι η Ελλάδα μετά την επιτυχημένη απάντηση απέναντι στην πανδημία του COVID- 19, ανοίγει προκειμένου να υποδεχθεί το πρώτο μεγάλο κύμα τουριστών, έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ.Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC News και στη δημοσιογράφο Joanna Gosling.

 

“Η Ελλάδα δέχτηκε διθυραμβικά σχόλια για την άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας προχωρά πολύ καλά μέχρι στιγμής, αναμένοντας και το άνοιγμα των διεθνών πτήσεων και των εποχιακών ξενοδοχείων. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καλωσορίσουμε και πάλι εκατομμύρια τουρίστες στον τόπο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Αναφορικά με την απάντηση της Ευρώπης στην πανδημία, ο Αναπληρωτής Υπουργός απάντησε ότι αρχικά η αντίδραση της ΕΕ ήταν φτωχή, αλλά ο συντονισμός αργά και σταδιακά επιταχύνεται. Και προσέθεσε ότι "η Γαλλογερμανική πρόταση του ταμείου των 500 δις ευρώ για τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, είναι μια πρόταση προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο υπάρχει ακόμα χώρος για συζήτηση για την εύρεση συμβιβασμού".