Σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν με αφορμή την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης προχωρούν το Υπουργείο Εξωτερικών και η Περιφέρεια Αττικής. Αυτό συμφώνησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης.

 

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και η δημοκρατία σε συνθήκες πανδημίας αποτελούν τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας. Στόχος των κοινών πρωτοβουλιών είναι να αναδειχθεί ο ρόλος της Περιφέρειας και ευρύτερα της Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο μιας επιτυχημένης Ελληνικής Προεδρίας, στην αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία και τη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αποτελούν άλλωστε και τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της αποστολής του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα πλέγμα ενεργειών, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εξάμηνης Ελληνικής Προεδρίας. Ειδικότερα, αυτές περιλαμβάνουν κοινές εκδηλώσεις κοινωνικού, επιστημονικού και πολιτιστικού περιεχομένου, για τις οποίες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις το προσεχές χρονικό διάστημα.

 

Με αφορμή τη συνάντηση ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε: "Με την Περιφέρεια Αττικής ενώνουμε δυνάμεις. Με κοινές δράσεις και κοινές πρωτοβουλίες. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στην επιτυχημένη διοργάνωση της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης".

 

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης δήλωσε: "Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Αναπληρωτή Υπουργό Μ. Βαρβιτσιώτη για να προβάλλουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σε τομείς όπως η υγεία και πολιτισμός. Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται συστηματικά με στόχο την θωράκιση της υγείας των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, όπως οι ηλικιωμένοι, ενώ ενισχύει το πολιτιστικό κεφάλαιο και υλοποιεί δράσεις που συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτισμού και του θεματικού τουρισμού".