Επ’ ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της ομάδας Visegrad από την Πολωνία για την περίοδο Ιουλίου 2020-Ιουλίου 2021, ο Επιτετραμμένος της πολωνικής πρεσβείας, Tomasz Wiśniewski, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τη συμμετοχή των εδώ Πρέσβεων των κρατών-μελών της ομάδας V4. Στο γεύμα με τον Αναπληρωτή Υπουργό παρακάθισαν ο Πρέσβης της Ουγγαρίας, Erik Edgár Haupt, της Σλοβακίας, Iveta Hricová και της Τσεχίας, Jakub Karfík.

Κατά τη συνάντηση, ο Πολωνός Επιτετραμμένος παρουσίασε στον Αναπληρωτή Υπουργό, συνοπτικά, τις προτεραιότητες της πολωνικής προεδρίας της ομάδας Visegrad και σημείωσε ότι προσβλέπει σε πιο στενή συνεργασία των V4 με την Eλλάδα. Η συζήτηση που ακολούθησε στράφηκε γύρω από θέματα της ευρωπαϊκής επικαιρότητας, όπως η τρέχουσα διαπραγμάτευση για το ταμείο ανάκαμψης και το ΠΔΠ, το μεταναστευτικό, την κλιματική αλλαγή, με ιδιαίτερη αναφορά στην απολιγνιτοποίηση και την πράσινη ανάπτυξη, θέματα για τα οποία ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως “μας ενώνουν πολλά”.

Τέλος, οι Πρέσβεις των χωρών Visegrad συνεχάρησαν τη χώρα μας για την επιτυχή αντιμετώπιση του Covid-19 και σημείωσαν ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό στις χώρες τους, ακόμα και υπό τις σημερινές δύσκολες συνθήκες.