Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει σημαντικά την καθημερινότητά μας. Όμως, δεν μας έχει απομακρύνει καθόλου από τους στόχους και την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε τη Δυτική Αθήνα πιο δυνατή, πιο σύγχρονη, πιο ελκυστική.

Η Δυτική Αθήνα είναι μια περιοχή με πλούσιο δυναμικό. Οι άνθρωποί της, η μεγάλη της έκταση, η ιδιαίτερη θέση της, οι ποικίλες δυνατότητές της και ο έντονα πράσινος χαρακτήρας της είναι τα μεγάλα της πλεονεκτήματα. Πλεονεκτήματα που με όραμα και σχέδιο ενισχύουμε καθημερινά, βήμα-βήμα, όλο και περισσότερο. Με έργα πνοής αλλάζουμε τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας. Με στοχευμένες λύσεις βελτιώνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων της. Με μελετημένες παρεμβάσεις αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής τους.

Ήδη, πριν λίγες μέρες, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υπογράφηκε η συμφωνία παραχώρησης του χώρου του παλαιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ώστε να μετατραπεί σε σύγχρονο πάρκο τεχνολογίας, πολιτισμού και αναψυχής. Παράλληλα, προχωράει η διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς, ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας, που θα μεταμορφώσει την περιοχή. Φυσικά, είναι σε εξέλιξη και η ανάπλαση του πάρκου Τρίτση, καθώς και οι επεκτάσεις του μετρό. Με τον σταθμό της Αγίας Βαρβάρας, η Δυτική Αθήνα συνδέεται πλέον με τις γειτονιές του Πειραιά. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ακόμη την επέκταση της γραμμής 2, με δύο νέους σταθμούς στο τμήμα Ανθούπολη – Ίλιον που θα εξυπηρετούν πάνω από 50.000 επιβάτες την ημέρα. Η προκήρυξη του έργου θα γίνει μέσα στο 2021 και θα έχει προϋπολογισμό 350 εκ. ευρώ.

Τα έργα προχωρούν, οι υποδομές βελτιώνονται, οι στόχοι επιτυγχάνονται. Για την υλοποίησή τους, χρησιμοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους, εθνικούς και ευρωπαϊκούς. Πέρα από τον κρατικό προϋπολογισμό, περιμένουμε πολλά από το Ταμείο Ανάκαμψης που διαπραγματευτήκαμε σκληρά πέρυσι το καλοκαίρι στις Βρυξέλλες, φέρνοντας τελικά πίσω στην Ελλάδα το μνημειώδες ποσό των 72 δις. Το Ταμείο δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για όλη την Ελλάδα και, φυσικά, για τη Δυτική Αθήνα. Τη Δυτική Αθήνα, που περιμένουμε να πρωταγωνιστήσει στην απορρόφησή του και να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης, αλλάζοντας πρόσωπο και παρέχοντας ένα μέλλον ακόμη πιο φωτεινό για τα παιδιά της.

Παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που βάζει η πανδημία, λοιπόν, οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις γίνονται πράξη. Η Δυτική Αθήνα παραμένει δυναμικά και διεκδικητικά στο τραπέζι των αποφάσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όλοι μαζί, κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση, συνεργαζόμαστε, ώστε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται. Συνεχίζουμε, προχωράμε, αλλάζουμε. Δυτικά Δυνατά!