Στη σημασία της κύρωσης από το ελληνικό Κοινοβούλιο των συμφωνιών εταιρικής σχέσης μεταξύ της ΕΕ και των χωρών-μελών της, και της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Σιγκαπούρης και της Ιαπωνίας, αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπογραμμίζοντας ότι μέσω αυτών των συμφωνιών - με χώρες μιας ραγδαία αναπτυσσόμενης περιοχής του πλανήτη - «εξάγουμε αρχές και αξίες τις οποίες υπηρετούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δηλαδή Δημοκρατία, διαφάνεια και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Νομίζω ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η Ευρώπη μπορεί να εξάγει αυτό το μοναδικό που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα: να είναι 70 χρόνια τώρα μία όαση ειρήνης, μία όαση συνεργασίας, μία όαση οικονομικής ανάπτυξης, μία όαση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων» είπε χαρακτηριστικά.

 

Μιλώντας για την έξαρση της πανδημίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την αξιοπιστία του, καθώς ζητά επίμονα από την πολιτεία να επιβάλει στην εκκλησία μέτρα για την προσέλευση των πιστών στους ναούς, ενώ δεν στήριξε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο σκληρό πυρήνα του δημόσιου τομέα που έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της πανδημίας, δηλαδή στους υγειονομικούς.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε την εγκύκλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργούν οι ιεροί ναοί και τόνισε ότι στο ίδιο πνεύμα πρέπει η ίδια η κοινωνία των πολιτών να καταλάβει τον κίνδυνο που διατρέχουν όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν.

 

Κλείνοντας, ο κ. Βαρβιτσιώτης κάλεσε «μπροστά σε αυτό το μεγάλο κίνδυνο ο οποίος φαίνεται μπροστά μας, να υπάρξει μία ομόφωνη πρόσκληση προς τους πολίτες να υψώσουμε το τείχος της ανοσίας».