Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της επίτευξης ευρωπαϊκής ομοφωνίας, ως προς το θέμα των αυστηρότερων κυρώσεων κατά τη Ρωσίας, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου. 

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο αυριανό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, σημείωσε ότι η χώρα μας στέκεται πάντα δημιουργικά απέναντι στη συγκρότηση ομοφωνίας μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ, κάτι το οποίο διεκδικούμε και στις δικές μας υποθέσεις. Επανέλαβε ακόμα ότι για να είναι ισχυρότερο το πλαίσιο, θα πρέπει και η Τουρκία να συμμετάσχει στην επιβολή των κυρώσεων, όπως άλλες χώρες, μη μέλη της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ. 

 

Αναφορικά με την κατάσταση στη Μαριούπολη, ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε λόγο για μια «μαρτυρική πόλη», δήλωσε συγκλονισμένος από τα όσα είπε ο Έλληνας Πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης για το μέγεθος της καταστροφής και υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει στο υψηλότερο επίπεδο το θέμα της προστασίας της ελληνικής κοινότητας των 120.000 ανθρώπων.