Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του MEGA αναφορικά με την υποψηφιότητα της κας Γεννηματά τόνισε τα εξής:
«Παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Ανεύθυνα και χωρίς να σκεφτεί τις δηλώσεις που έχει κάνει, εξέθεσε και τον εαυτό της και το κόμμα της. Η κ. Γεννηματά δήλωνε στις 11 Μαρτίου 2007, σε συνέντευξή της: «Με μια απλή ανάγνωση στο Σύνταγμα θα διαπιστώσετε ότι οι Νομάρχες δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι βουλευτές πριν ολοκληρώσουν τη θητεία τους, ακόμη και αν παραιτηθούν».  
«Η υποψηφιότητα της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν εκθέτει τη Δικαιοσύνη αλλά εκθέτει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ το οποίο με τους βαρείς χαρακτηρισμούς που υιοθετεί επιδιώκει την πόλωση και την οξύτητα.
Το ΠΑΣΟΚ διαπράττει ένα βαρύ ατόπημα. Ενώ γνώριζαν το ασυμβίβαστο επιχειρούν να εμπλέξουν την Δικαιοσύνη. Οφείλουν λοιπόν να ζητήσουν συγγνώμη.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης σε άλλο σημείο της συνέντευξης του αναφερόμενος στο Σύνταγμα τόνισε: «εμείς ψηφίζουμε ένα Σύνταγμα για το τηρούμε και δεν ψηφίζουμε ένα Σύνταγμα για να έχουμε διατάξεις ala carte».
Τέλος κάλεσε την κα Γεννηματά και τον κ. Αθανασάκη να ανασκευάσουν τις δηλώσεις που έκαναν και να αφήσουν έξω από την προεκλογική τους εκστρατεία τη Δικαιοσύνη. Με την στάση τους αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι δεν σέβονται τους θεσμούς και προτάσσουν πάνω από όλα το κομματικό τους συμφέρον.