Σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο μίλησε χθες το βράδυ στα «Αστέρια» της Γλυφάδας ο Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Κατά την ομιλία του ο κ. Βαρβιτσιώτης, επεσήμανε το συναισθηματικό βάρος υπό το οποίο γίνονται οι φετινές εκλογές λόγω της τραγωδίας των πυρκαγιών. Δήλωσε πως «Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να θωρακίσουμε το κράτος και να εφαρμόσουμε μια νέα περιβαλλοντική πολιτική ώστε στο μέλλον να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά», και επανέλαβε την πρόταση του για δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος με στόχο την άμεση προστασία και επιτήρηση του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα του να γίνει σύντομα η πρόταση του αυτή πραγματικότητα μέσα από τη νέα κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Όσο αναφορά την παιδεία , ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ίδρυσης μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων τα οποία θα βοηθήσουν στην ανταγωνιστικότητα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Μιλώντας για την προσωπική του δράση στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αναφέρθηκε στις μάχες που έδωσε ο ίδιος σε Ευρωπαϊκά fora για σημαντικά, ακόμη και «ξεχασμένα», εθνικά θέματα, όπως η απόδοση των περιουσιών στους Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου.

Τέλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζήτησε «να ξεπεράσουμε τις παλιές μεθόδους και τη νοοτροπία που επί δεκαετίες καλλιέργησε το ΠΑΣΟΚ και να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια νέα νίκη με τον Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία», δηλώνοντας με σιγουριά πως στις 16 Σεπτεμβρίου ο Ελληνικός λαός θα κρίνει ορθά και μεγαλόφωνα δίνοντας την ψήφο του στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε τη στήριξη των ψηφοφόρων τονίζοντας πως ο ίδιος πολιτεύτηκε «με στόχο τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές».