Κατά την επίσκεψη του στο Δήμο Γαλατσίου ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε σε ένα φιλόξενο και ενθουσιώδες κοινό, τονίζοντας αρχικά τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισε η κυβέρνηση την επόμενη μέρα των κρίσεων των πυρκαγιών, δίνοντας άμεσες λύσεις στους πληγέντες.

Αναφερόμενος στην πολιτική παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε πως ο Γ. Παπανδρέου «από ευπρεπής πολιτικός έγινε οπαδός της ‘λαλιώτιας’ στρατηγικής», και τόνισε πως «όλοι εμείς οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτές τις πρακτικές και να προχωράμε μπροστά».

Επιπλέον, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως τα τελευταία 3,5 χρόνια η Ελλάδα έγινε μια χώρα ισχυρότερη και ισάξια με τους Ευρωπαϊκούς της εταίρους, καθώς τα οικονομικά στοιχεία της χώρας όχι μόνο δεν αμφισβητούνται από τις Βρυξέλλες και βελτιώνονται διαρκώς. Βρισκόμαστε στην Ευρώπη συμμέτοχοι και συνέταιροι και «από το καθεστώς της επιτήρησης, στο οποίο μπήκαμε, καταφέραμε να βγούμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μόνο εμείς και η Γερμανία μέσα σε ένα σύνολο 8 χωρών».

Συνεχίζοντας, ζήτησε να δοθεί ένα τέλος σε όλες της συκοφαντίες και τα ψέμματα που καλλιεργούνται αυτήν την εποχή εναντίον της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας.

Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε την θετική ψήφο των πολιτών για μια ισχυρή Κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συνεχιστούν οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.