Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας της Βουλής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Κατά την διάρκεια της συνάντησης τους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας. Μετά το ταπέρας της συνάντησης ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Είχα την τιμή να γίνω δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, θέση την οποία ανάμεσα σε άλλες κατείχε και ο ίδιος.

Έτσι οι συμβουλές του, οι παραινέσεις του αλλά και η βαθιά του γνώση για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής είναι πάντοτε σημαντικός βοηθός σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με αυτά και θέλει να εκφράσει σύγχρονες απόψεις.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Διαγραφές πρέπει να υπάρξουν για τους διαφωνούντες;

 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Διαφωνώ με όσους απειλούν αμέσως μετά τις εκλογές είτε με διαγραφές είτε με νέες εκλογές. Πιστεύω ότι η ενότητα της Παράταξης βασίζεται σε κοινές αρχές και θα κριθεί από την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του Κυβερνητικού έργου.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δημιουργούν πρόβλημα οι αντάρτες στην εικόνα της Κυβέρνησης; Θα πρέπει να πάρει μέτρα ο κ. Καραμανλής για αυτούς; Ενδεχομένως να διαγράψει κάποιον.

 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κάποιον «αντάρτη».

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για τη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων. Αν υπάρξει τέτοια αντίδραση μπορεί να οδηγηθούμε σε εκλογές;

 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Θεωρώ ότι αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε αυτή είναι πως θα ευοδωθεί η διαπραγμάτευση που ξεκινάει αύριο. Και αυτό είναι το πιο βασικό. Δεν έχουμε καταλήξει σε κάτι, δεν υπάρχει κάτι στο τραπέζι. Ξεκινάει μια διαπραγμάτευση. Αυτή τη στιγμή πρέπει να φανούμε ισχυροί σε αυτή τη διαπραγμάτευση.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τη σύνθετη ονομασία την βλέπετε εσείς εφικτή με τον όρο Μακεδονία;

 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ : Πρέπει να δούμε που θα οδηγηθεί αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση.