Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας κ. Valerin Ostalep. Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και εκφράστηκε η βούληση περαιτέρω ανάπτυξής τους τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όσο και στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και της διεθνούς συνεργασίας.
Ο κ. Ostalep εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ελληνική πλευρά για την υποστήριξη που παρέχει στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα του για την ένταξή της στις ευρωπαϊκές δομές, ενώ αναφέρθηκε και στον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική επενδυτική δραστηριότητα που αναπτύσσει στο χώρο των Βαλκανίων.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών, που σφυρηλατήθηκαν από τη μακρά, δημιουργική παρουσία ομογενών μας στη Μολδαβία, και ζήτησε από τον κ. Ostalep να παραχωρηθεί στην ελληνική κοινότητα ο ναός του Αγίου Παντελεήμονα και να διατεθεί η οικία του Υψηλάντη για να στεγαστεί η ελληνική πρεσβεία.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Μολδαβίας εξέφρασε θετική αντιμετώπιση των αιτημάτων αυτών και ζήτησε την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας στη δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης στο νότο της χώρας του.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ως αρχή την πολιτική καλής γειτονίας, αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής, στο πλαίσιο της οποίας επιδιώκει τη διευθέτηση κάθε ζητήματος, όπως και την εξεύρεση λύσης στο εκκρεμές θέμα της ονομασίας της Πρώην Μακεδονικής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, η οποία θα είναι προς όφελος της σταθερότητας και της ανάπτυξης της περιοχής.