Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, μίλησε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Γιάννη Λαυράνο και Γιάννη Κουρτάκη. Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την τροπολογία που αφορά στην κατάτμηση της Β΄ περιφέρειας της Αθήνας:
«Δεν νομίζω ότι είναι αντάρτης όποιος εκφράζει με συνέπεια θέσεις και απόψεις, τις οποίες έχει εκφράσει εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Γ. Κουρτάκης: Διαφορετικές, όμως, από τη θέση την οποία έχει διατυπώσει ως σχέδιο η κυβέρνηση.

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Ναι. Δεν νομίζω ότι ο ρόλος μας είναι απλώς ως μαριονέτες να δεχόμαστε ό,τι λέει η κυβέρνηση. Ο ρόλος μας είναι ακριβώς να εκφράζουμε τις απόψεις μας, να προωθούμε τον πολιτικό διάλογο. Και αν σήμερα η κυβέρνηση, η πλειοψηφία των βουλευτών, δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν το δεδομένο ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτό το μεγάλο κατακερματισμό σε μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, εγώ έχω μια διαφορετική θεώρηση και πιστεύω ότι θα πρέπει να αλλάξει και ο διοικητικός και ο πολιτικός χάρτης της χώρας».

Γ. Λαυράνος: Δεν δέχεστε τη μομφή στο σημείο ότι δεν είχατε ενημερώσει προηγουμένως;

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Όχι. Αυτό δεν είναι αληθές. Έχω ενημερώσει, έχω εκφράσει τις απόψεις μου δημόσια».

* Για τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, για το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα:

Γ. Κουρτάκης: Έχετε την αίσθηση ότι εσείς οι πολιτικοί δεν λέτε όλη την αλήθεια στον κόσμο; Συμφωνείτε με την άποψη την οποία διατύπωσε η κ. Μπακογιάννη;

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Έχω διατυπώσει και την άποψη ότι –αν θέλετε- σήμερα, αν ο δικομματισμός έχει πρόβλημα, είναι γιατί ακριβώς δεν έχουμε το θάρρος να πούμε ότι συμφωνούμε στα σημεία στα οποία οι προγραμματικές μας και οι κυβερνητικές μας θέσεις συγκλίνουν με το ΠαΣοΚ. Κι αυτό είναι μια παθογένεια του συστήματος -ότι κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση- με αποτέλεσμα άλλα να λέμε όταν είμαστε στην αντιπολίτευση, άλλα να κάνουμε όταν είμαστε στην κυβέρνηση και να μην κερδίζουμε, να μην κτίζουμε πάνω στην αξιοπιστία».