Παρέμβαση για το θέμα των εκβιασμών και την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για το ηλεκτρονικό έγκλημα που προωθεί η κυβέρνηση έκανε την Τετάρτη μιλώντας στη ΝΕΤ και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Συγκεκριμένα επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Εκτός από την διάσταση του εκβιασμού που ανέκυψε υπάρχει και το θέμα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Η συκοφαντική δυσφήμηση δια του ίντερνετ δεν αποτελεί ιδιώνυμο έγκλημα όπως για παράδειγμα όταν τελείται δια του τύπου. Άρα χρειάζεται να καλυφθεί αυτό το κενό και να προχωρήσει η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προς αυτήν την κατεύθυνση.

Προσωπικά δεν έχω αντίρρηση να γράφει οποιοσδήποτε οτιδήποτε. Δεν μιλάμε για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών την καλόπιστη κριτική ή ακόμα και για την κακόπιστη. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη έτσι ώστε την στιγμή που ένας πολιτικός ή οποιοσδήποτε πολίτης θεωρεί ότι θίγεται άδικα ή κατασυκοφαντείται να μπορεί να βρει άκρη.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα στραγγαλισμού του χώρου. Ούτε στην Κίνα είμαστε ούτε σε κάποια άλλη για να απαγορεύσουμε την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Με αυτήν την διάσταση που θέλουμε να βάλουμε θα προστατεύσουμε την υγεία του χώρου. Όταν υπάρχει στην ιστορία των Ελλήνων bloggers η Αμαλία, η μεγάλη κινητοποίηση για το περιβάλλον και πολλές ακόμη προσωπικές ιστορίες που έχουν συγκινήσει και κινητοποιήσει την κοινωνία μας πρέπει να κινηθούμε σε μια κατεύθυνση για να προστατεύσουμε τον χώρο».