ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο ΟΤΕ είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας, με ποικίλες αντιδράσεις.»

Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: « Η ΝΔ δεν εφαρμόζει τίποτα άλλο, παρά μία πάγια προγραμματική της θέση.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πώς διασφαλίζεται η ασφάλεια του οργανισμού;»

Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: « Αυτό, σίγουρα εξασφαλίζεται μέσα από τη συμφωνία. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω ακόμα παραπάνω, είναι ότι θα υπάρχει κι ένας τελευταίος λόγος των Ελλήνων συμμετεχόντων στο διοικητικό συμβούλιο και ιδιαίτερα του προέδρου του, σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση των επικοινωνιών που έχουν σχέση με την εθνική μας ασφάλεια.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η συμμετοχή του δημοσίου μπορεί να μειωθεί στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ. Επομένως, λέει η αντιπολίτευση, η συνδιοίκηση που έλεγε η κυβέρνηση είναι ένας μύθος.»

Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: « Αυτή τη στιγμή, θα υπάρχει συνδιοίκηση. Δεν υπάρχει σκέψη αυτή τη στιγμή, να προχωρήσουμε και να φτάσουμε κάτω απ’ το 5%. Το ΠΑΣΟΚ άλλα λέει όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση και άλλα πράττει όταν είναι στην κυβέρνηση. Η ΝΔ δεν έχει ποτέ αλλάξει ούτε τη θέση της ούτε τα πιστεύω της, σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνονται οι αποκρατικοποιήσεις. Πάντοτε πίστευε ότι χρειάζεται ιδιωτική διαχείριση, μέσα από μεγάλες διεθνείς συνεργασίες. Σε μία πολύ μεγάλη κρίση που περνάνε τα διεθνή χρηματιστήρια, οι διεθνείς χρηματαγορές, η παγκόσμια οικονομία, το να παίρνουμε μία τόσο μεγάλη ψήφο εμπιστοσύνης από έναν παγκόσμιο κολοσσό- όπως είναι η Ντόιτσε Τέλεκομ- σαν ελληνική οικονομία, αυτό δίνει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία μας.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Διαβάζω σήμερα, ότι εξαγγέλλονται σαρωτικές αλλαγές στην ελληνική αστυνομία. Πώς μπορούμε οι πολίτες να νιώθουμε ασφαλείς;»

Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: « Δεν θα ήθελα να ισοπεδώσω, σε καμία περίπτωση, όλο το έργο της ελληνικής αστυνομίας από μία πάρα πολύ κακή στιγμή, από έναν άθλιο χειρισμό. Αλλά να σας πω την αλήθεια, μας προκαλεί και το γεγονός ότι άνθρωποι που δρουν μ’ αυτό τον τρόπο φέρουν όπλα και φέρουν και τον τίτλο του αστυνομικού και φέρουν και την ιδιότητα του ανθρώπου που πρέπει να μας προστατεύει. Χρειάζεται καλύτερη εκπαίδευση και θα σας πω και την προσωπική μου άποψη. Χρειάζεται και να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο επιλέγονται οι αστυνομικοί. Αυτή η ιστορία των πανελλήνιων εξετάσεων, νομίζω ότι είναι μία ιστορία η οποία έχει καταδικαστεί. Γιατί τελικά δεν πηγαίνουν στην αστυνομία αυτοί οι οποίοι θέλουν να γίνουν αστυνομικοί, πηγαίνουν στην αστυνομία αυτοί οι οποίοι δεν πετυχαίνουν σε κάποιες άλλες σχολές και με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων μπαίνουν σ’ αυτή. Όπου ακουμπάει η έννοια της σταθερότητας, της περίεργης προστασίας που παρέχουν τα διοικητικά δικαστήρια και βεβαίως όπου έχει εγκαθιδρυθεί αυτή η νοοτροπία του καλύτερα να μην κάνω τίποτα και να τη βγάλω καθαρή, νομίζω ότι αυτό είναι η μεγαλύτερη γάγγραινα που αντιμετωπίζουμε.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πώς μπορεί να αλλάξει αυτή η νοοτροπία;»

Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: « Σταδιακά να αλλάζουμε σιγά-σιγά τα πράγματα. Γιατί μία νοοτροπία η οποία έχει εγκαθιδρυθεί εδώ και χρόνια, έχει γίνει κυρίαρχη, έχει ταυτιστεί μ’ αυτό που λέμε το: ωχ, αδερφέ, δεν είναι εύκολο να αλλάξει επειδή κάποιος φιλόδοξος βρέθηκε στο τιμόνι ενός υπουργείου. Πρέπει να αλλάξει, μέσα από την αλλαγή των αξιών μας.»