Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) πραγματοποίησαν σήμερα, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής, βουλευτή Β’ Αθηνών της Ν.Δ κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Βουλευτές και μέλη της Επιτροπής (αλφαβητικά):

Α. Αθανασιάδης – ΠΑΣΟΚ, Μ. Βαρβιτσιώτης – ΝΔ, Ι. Μπανιάς – ΣΥΡΙΖΑ, Β. Οικονόμου – ΠΑΣΟΚ, Α. Ι. Τζιτζικώστας - ΝΔ. Την επιτροπή συνόδευε και η κ. Β. Παπανδρέου μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομίας και Υπεύθυνη Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Τα μέλη της Επιτροπής είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ της ΕΑΒ κ. Κυριάκο Λινάκη τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Τάσο Φιλιππάκο, τον Εκτελεστικό Σύμβουλο κ. Αθαν. Χρονόπουλο καθώς και με στελέχη της ΕΑΒ, κατά την διάρκεια της οποίας ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες, τις τρέχουσες εξελίξεις, τα μελλοντικά σχέδια και τα προγράμματα της ΕΑΒ.

Οι βουλευτές, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, περιηγήθηκαν  στις παραγωγικές μονάδες της εταιρίας.

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε μεταξύ άλλων: «Ενημερωθήκαμε εκτενώς για την πορεία της μεγαλύτερης αμυντικής και αεροναυπηγικής εταιρίας της χώρας. Η ΕΑΒ είναι μία σπουδαία εταιρία. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να προωθεί και να ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της ΕΑΒ μέσω των διεθνών επαφών που έχει αναπτύξει δημιουργώντας τις απαραίτητες γέφυρες επικοινωνίας προς την κατεύθυνση αυτή».

 

Ο Πρόεδρος του  Δ.Σ της ΕΑΒ ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Το έργο που επιτελείται από την επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι ενισχύει την πορεία ανάπτυξης της εγχώριας αμυντικής και αεροναυπηγικής βιομηχανίας και δημιουργεί γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των φορέων του κλάδου διεθνώς. Οι προσπάθειες της επιτροπής συντάσσονται πλήρως με την δραστηριοποίηση της ΕΑΒ προς την εξυγίανση και την ανάπτυξη με στόχο την αντιμετώπιση των απαιτήσεων και των προκλήσεων του κλάδου διεθνώς .

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ ευχαρίστησε και εκείνος με τη σειρά του τα μέλη της επιτροπής και τόνισε ότι: «Η αναπτυξιακή πορεία της ΕΑΒ τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία. Η ΕΑΒ, βάσει του στρατηγικού της σχεδιασμού, έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερα εξωστρεφή δραστηριότητα που τις αποφέρει σημαντικά οφέλη. Η μεγαλύτερη αμυντική και αεροναυπηγική εταιρία της χώρας έχει γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στην εγχώρια και διεθνή αγορά και απολαμβάνει ήδη την αναγνώριση ως στρατηγικός εταίρος από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου παγκοσμίως. Εκτιμούμε ότι η συμβολή της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων είναι καθοριστική στην περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της ΕΑΒ προς την κατεύθυνση αυτή».

 

Ακολούθως, τα μέλη της Επιτροπής πραγματοποίησαν συνάντηση με τα μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων της ΕΑΒ.