Στο Παρίσι βρίσκεται ο βουλευτής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (Β΄ Αθηνών, Ν.Δ.), Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Aμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να μετάσχει στη Διάσκεψη Προέδρων των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων των Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των υποψηφίων χωρών, που θα λάβει χώρα εκεί, στις 21-22 Ιουλίου 2008, στο πλαίσιο της Προεδρίας της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Κατά τη διάρκεια της εργασιών της Διάσκεψης, θα γίνει παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Γαλλικής Προεδρίας, θα συζητηθούν οι προοπτικές της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης, και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

 

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Javier Solana και ο τέως Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας κ. Tony Blair.

 

Επίσης στο Παρίσι οι βουλευτές - μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβούλιου της Ευρώπης κ.κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (Ν.Δ., Β΄ Αθηνών ) και Θεόδωρος Πάγκαλος (ΠΑΣΟΚ, Περιφέρεια Αττικής), θα μετάσχουν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί εκεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2008.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η κατάσταση στη Σερβία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Αρμενία, τη Μολδαβία και τη ΠΓΔΜ.